Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Nvidia mnogo brža za Windows 7 od ATI-a

27
FEB
Napisano od strane reLo
Izvor : http://fudzilla.com
Kategorija: Hardware
Nvidia mnogo brža za Windows 7 od ATI-a
Kako navodi Nvidia,njihov driver za Windows 7 je mnogo brži od ATI-evog.Ove informacije su doše nakon testiranja ATI-evih 8.561 drajvera koji su izašli 11. Januara 2009,te Nvidia-inih beta drajvera 181.65.Oba drajvera su testirana na istoj mašini.

Nvidia je bila veoma zadovoljna saznanjem da su pobijedili u testiranju sa svih 5 najzahtjevnijih igara,dok ATI čak nije uspio ni pokrenuti ove igre.Prema nekim saznanjima,Nvidia je pobijedila u igrama Call of Duty World at War , te Call of Duty 4 sa više od 10%.Nvidia je bila brža i u Left 4 dead,te čak duplo brža u Mirror’s Edge.

ATI nije uopće htio da pokrene Enemy Territory Quake wars i Fallout,što je bila automatska pobjeda Nvidia-e.Ipak,porpilično smo sigurni da će i Nvidia i ATI poboljšati svoje drivere do izdavanja Windows-a 7,koje je u planu za pola godine.

Test je bio organizovan između Radeon 4850 1GB karte i Geforce GTS 250 1GB karte koja će veoma brzo izaći od strane Nvidie,

Komentari na Nvidia mnogo brža za Windows 7 od ATI-a


@majestic nevidim da je negdje napisano da na ati nece radit :S samo da je brza nvidia od ati

avatarBENiO 28.02.09 u 21:45

hmm, zanimljivo ... koristim Windows se7en beta verziju, aktiviranu, karta mi ATI HD 3870 OC, sa beta driverima, zadnja verzija i sve fercera ko loodo :))

avatarmajestiC 28.02.09 u 13:27

Prethodne vijestiRSS