Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Microsoft nije zainteresovan za nadogradnju Xbox-a

05
APR
Napisano od strane spo7er
Izvor : www.IGN.com
Kategorija: Konzole
Microsoft nije zainteresovan za nadogradnju Xbox-a
Poslije sve učestalijih glasina da Sony planira da na tržište plasira unaprijeđenu verziju PlayStation 4, logično je bilo da odgovor na ovo pitanje dobijemo i iz Microsofta. Prvi čovjek Xbox divizije Phil Spencer se oglasio u vezi potencijalnog unaprijeđenja postojeće Xbox One konzole i kako stvari stoje, izgleda da iz ove kompanije ne razmišljaju u tom smjeru.

Upitan šta misli o glasinama u vezi PS4.5, Spencer je najprije odgovorio da on nije upoznat sa tim da li je to istina ili ne, ali da svakako zna da se u njegovoj Xbox diviziji ne razmišlja o sličnom koraku.


Najbolje nadolazeće igre u 2016-toj godini za Xbox One.


"Nisam baš fan ideje o Xbox One and a half," rekao je Spencer. "Ako pričamo o sljedećem koraku, za nas bi to bio generacijski napredak koji bi korisnicima zaista dao razlog da razmisle o ulaganju u novi hardware".

Spencer
je na kraju dodao i da su u Microsoft-u zadovoljni kako Xbox One trenutno stoji na tržištu: "Konzola bilježi rezultate, stabilna je, serveri rade punom parom," rekao je šef Xbox divizije.

Prema posljednjim glasinama, Sony bi trebalo da unaprijeđenu verziju PlayStation 4 konzole predstavi prije lansiranja PlayStation VR-a u desetom mjesecu.

Komentari na Microsoft nije zainteresovan za nadogradnju Xbox-a


Prethodne vijestiRSS