Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Top 20 CS igrača: GeT_RiGhT (2)

21
JAN
Napisano od strane elite
Izvor : HLTV.org
Kategorija: Counter-Strike
Top 20 CS igrača: GeT_RiGhT (2)
Drugi najbolji igrač 2010 godine je Christopher "Get_Right" Alesund, osvajač nagrade za najboljeg igrača svijeta u 2009 godini. Nastavio je s impresivnim nastupima u fnaticu kako je bio najbolji u ekipi gotovo na svakom turniru.

Osnovne informacije

Igrac :
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
Klan :
fnatic
Godine starosti : 20

Ekipna postignuca u 2010 godini :

1st - Arbalet Cup Europe, GameGune, IEM5 GC Shanghai, KGC #2, ASUS ENC, CB NC XIII
2nd - IEM4 World Championship, IEM4 European Finals, MSI BEAT IT, DSRack LAN #3, EPS Nordic II
3rd - Arbalet Cup Best of Four, e-Stars

Statistike s vecih LAN turnira u 2010 godini :

Ubistava po rundi : 0.84
Smrti po rundi : 0.59
Ocjena : 1.25
Odigranih mapa : 132
Najbolje odigrani turnir :
Arbalet Europe
Najbolje odigrana mapa : de_nuke
Najistaknutija statistika : Najbolje ocjenjeni igrač ( 1,25 ), Najbolji KPR ( 0,84 ), drugi najbolji igrač na de_nuke ( 1,37 ) ; 37 puta najbolje ocjenjeni igrač ClanWara.

Alesund se počeo smatrati za jednog od najvećih talenata Š vedskog Counter Strike-a ulaskom u NiP 2007 godine. Kasnije te godine se pridružio SK Gamingu kao šesti igrač, a napustio ih je u Martu 2008 kako bi našao klan gdje će igrati stalno. Napravio je momčad s par prijatelja i nastupali su za nekoliko organizacija tipa EvilZone i Giants do kraja 2008 godine.

Početkom 2009 godine se pridružio fnaticu kao izmjena za Oskara "ins" Holma. Taj potez se pokazao kao odličan jer je ta godina bila najbolja za organizaciju fnatic u čitavoj njihovoj povijesti. Alesund je postao najveća zvijezda momčadi a iste godine je dobio nagradu za najboljeg counter-strike igrača.

Iako je njegova ekipa napravila promjene u sastavu zamijenivši Guxa s threatom, Alesun je u 2010 godini nastavio sa sjajnom igrom.

Impresivna forma od početka do kraja godine

Na prvom turniru u 2010 godini, IEM4 European Championship Finalsu, fnatic je završio na drugoj poziciji izgubivši od mousesportsa u finalu. Alesund je završio kao najbolje ocjenjeni igrač događaja s ocjenom 1,39. Posebno dobro je igrao u susretima protiv domaćih momčadi - n!faculty i Alternate u grupnoj fazi, te Ravensa u polufinalu.

Sljedeći događaj se održao u Hannoveru početkom Marta, a riječ je o IEM4 World Championshipu. Alesund je još jednom igrao odlično završivši kao treći najbolje ocjenjeni igrač događaja, dok je fnatic zauzeo drugu poziciju.Potom su otputovali u Kijev da prisustvuju Arbalet Cup Best of Four događaju gdje je fnatic završio na trećem mjestu. Alesund je proglašen za najboljeg igrača fnatica i četvrtog najboljeg igrača događaja.

U periodu od Februara do Aprila, Alesund je igrao za Š vedsku reprezentaciju na ClanBase NationsCupu. Opet je bio najbolji igrač fnatica i vjerovatno MVP događaja s ocjenom 1,35.

Sredinom Maja, fnatic se napokon vratio na vrh osvojivši Arbalet Cup Europe na domaćem terenu u Š vedskoj. Alesund je nastavio sa sjajnom igrom i dobio je nagradu za najboljeg igrača događaja s impresivnom 1.38 ocjenom.Međutim fnatic je na narednom DreamHack Summeru ispao u četvrt-finalu od H2k Gaminga. Alesund sigurno nije bio krivac jer je završio kao treći najbolje ocjenjeni igrač turnira.

Fnatic je dobio priliku da se vrati na vrh u Francuskoj na ESWC-u, ali ponovno su izbačeni u četvrt-finalu. Za Alesunda se ne mora ni govoriti da je bio odličan.

Dva poraza u četvrt-finalu su nagnala čelnike fnatica da izvrše neke promjene u sastavu. Odlučili su vratiti Guxa, a da je taj potez bio ispravan vidjeli smo odmah na GameGunu.Sljedeći izazov čekao ih je u Kini gdje su učestvovali na IEM5 Global Challenge Shanghai događaju. Fnatic je osvojio svoj drugi turnir zaredom što još jednom pokazuje da je dovođenje Guxa bila ispravna odluka.

Ostali su u Aziji jer su idući turnir morali igrati u Seoulu - e-Stars. Zaustavljeni su u polufinalu od WeMade FOX-a i morali su se zadovoljiti trećom pozicijom. Alesund je bio najbolje ocjenjeni igrač događaja ( 1,28 ).

Krajem Augusta, Alesund je još jednom igrao za svoju reprezentaciju - ovaj put na ASUS ENC događaju. Završio je kao četvrti najbolje ocjenjeni igrač na istom s 1,20 ocjenom.

U Septembru je momčad fnatica sudjelovala na MSI BEAT IT turniru u Kini gdje su završili na drugoj poziciji iza Evil Geniusesa. Alesund je ponovno izabran za najboljeg igrača svoje momčadi.
Alesund je također bio odličan na EPS Nordic II događaju gdje je njegova ekipa završila na drugoj poziciji nakon poraza od mTw-a.

EPS Nordic II: GeT_RiGhT vs mTw - WATCH VIDEO

Iduće na čemu su učestvovali bili su DSRack #3 i KGC #2 događaji u Danskoj. Na DSRack 3 događaju su poraženi od Full-Gaminga u finalu, dok su istu momčad savladali u finalu KGC događaja. Alesund je na oba događaja igrao odlično s ocjenama 1,30 i 1,33.

Početkom Novembra su po treći put posjetili Kinu, samo ovaj put radi World e-Sports Mastersa. Ispali su već u osmini finala nakon poraza od Evil Geniusesa.

Fnatic je pobjedom u svih 5 svojih mečeva na IEM5 European Championshipu osigurao mjesto na LAN finalima u Kijevu. EPS Nordic III događaj i nije bio tako uspješan iako su se uspjeli kvalificirati za LAN finale.

Na svom posljednjem turniru u 2010 godini - DreamHack Winteru, ispali su u četvrt-finalu nakon poraza od Ukrajinske momčadi Na `VI. Kako Alesund po prvi put nije bio među prva 2 igrača u svojoj momčadi, tako je ovaj turnir obilježen kao njegov najgori u 2010 godini.Najbolji fragger u 2010 godini

Christopher "GeT_RiGhT" Alesund je nastavio sjajnu formu iz 2009 godine, kako nije imao nijedan loš turnir a imao je i više nego mnogo sjajnih nastupa u protekloj godini. Bio je najbolji fragger s 0.84 ubistva po rundi, a treći najbolji igrač po DPR ( 0.59 ). Dobio je najveću ocjenu na svijetu ( 1.25 ) i 37 puta je bio najbolje ocjenjeni igrač ClanWara.

Osvojio je 4 titule s fnaticom - Arbalet Cup Europe, GameGune, IEM5 GC Shanghai i KGC #2. Najbolje je odigrao Arbalet Cup Europe gdje je proglašen za najboljeg igrača događaja. Također je osvojio i druga mjesta na IEM4 European Finals, IEM4 World Championship i MSI BEAT IT, kao i treće mjesto na e-Starsu.

Nalazi se ispred trace-a iz razloga što je imao bolje individualne statistike, a također ima nagradu s Arbalet Cup Europe dok trace nema ništa.


Komentari na Top 20 CS igrača: GeT_RiGhT (2)


zasluzio xD

avataraskoNe 23.01.11 u 10:12

Ruzan :$ hahaha :P

avatarVad 21.01.11 u 23:37

markeloff ftw 

avatarrisk 21.01.11 u 16:13

Koji lucker.

avatarnc 21.01.11 u 14:56

Lik jak drama nema šta bio poslije markeloffa ubjedljivo najbolji.

avatartarikowned 21.01.11 u 14:09

markeloff/A/ n1

avatarbrick 21.01.11 u 13:33

Edwards  N1

avatartitaN_ 21.01.11 u 12:20

markeloff n1 

avatarReaveNz 21.01.11 u 11:58

Prethodne vijestiRSS