Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Top 20 CS igrača: Xizt (18)

06
JAN
Napisano od strane elite
Izvor : HLTV.org
Kategorija: Counter-Strike
Top 20 CS igrača: Xizt (18)
18. poziciju na listi 20 najboljih zauzima momak koji je zahvaljujući svojoj igri pozvan od strane fnatica da im se pridruži. Riječ je naravno o Richardu "Xizt" Landstromu. Richard je najbolji igrač Lionsa 2010 godine i sigurno jedna od najsjajnijih zvijezda u usponu.

Osnovne informacije

Igrač :
Richard "Xizt" Landstrom
Klanovi :
H2k,
Lions
Godine starosti : 19

Ekipna postignuća u 2010 godini

1st - ASUS Summer 2010, fnatic PLAY BEAT IT finals
2nd - DreamHack Summer 2010, EPS Nordic III
3rd - DreamHack Winter 2010, MSI BEAT IT, DSRack LAN #3

Statistike s većih LAN turnira u 2010 godini

Ubistava po rundi : 0.75
Smrti po rundi : 0.64
Ocjena : 1.10
Odigranih mapa : 73
Najbolje odigrani turnir :
Arbalet Cup Dallas
Najbolje odigrana mapa : de_tuscan
Najistaknutija statistika : ocjena 1.36 na tuscanu ( drugi najbolji igrač od svih ), 10 puta najbolje ocjenjen na ClanWaru

Prošla godina je započela mirno za Richarda, vjerovatno zato što je u to vrijeme bio član Begripa. Niko nije ni slutio da će se iz tog Richarda razviti onaj današnji.

Dobivanje prave prilike

Dok su se drugi igrači i timovi pripremali za rane velike turnire, Richard i njegova ekipa je tek tada dobila pravu priliku - potpisali su ugovor s H2K krajem Januara. Prvu šansu da se dokažu dobili su na 'The Gathering'-u u Norveškoj početkom Aprila. H2k je tamo završio kao treći zahvaljujući Richardu koji je odlično odigrao protiv Playzone.fi-a u borbi za treću poziciju. Sljedeći put smo ga vidjeli na Swedish Championshipu gdje je H2k zaradio svoje ulaznice za ESWC u Parizu. Pobjedivši MYM u polu-finalu i Playzone.se u finalu, H2k je dokazao da je treći najbolji tim u Š vedskoj, dok je Landstrom izabran za najboljeg igrača turnira.

Ipak na sljedećem događaju Š veđani se i nisu baš proslavili. U Maju su učestvovali na Arbalet Cup Europe i ispali su odmah u grupnoj fazi.
U isto vrijeme, u periodu od Aprila do Juna, H2k je učestvovao i na EPS Nordic II. Uprkos činjenici da su završili na slaboj osmoj poziciji, Richard je izabran za šestog najboljeg igrača turnira i najboljeg igrača ekipe.

Usljedila je promjena Line-Upa i H2k je dodao 3 nova igrača. Richard je ipak ostao u ekipi s Markusom "pronax" Wallstenom. Prvi test za novu ekipu bio je DreamHack Summer na kojem su se proslavili završivši na drugoj poziciji, odmah iza mTw-a. Landstrom je rekao svoje u četvrt-finalu protiv fnatica kada je sa svojom ekipom priredio ogromno iznenađenje. U nastavku turnira nije igrao tako dobro ali je njegova sjajna igra ( na obje mape najbolje ocjenjeni igrač ) protiv fnatica bila dovoljna da ljubitelji Counter-Strike-a zapamte Xizta.Na vrhuncu forme preko ljeta

Nekoliko sedmica kasnije stigao je još jedan veliki CS događaj. Riječ je o ESWC-u, a H2k je ispao u drugom dijelu grupne faze. Landstrom je ponovno izabran za najboljeg igrača svoje ekipe.
Ubrzo nakon ESWC-a stigao je najprestižniji online turnir sezone - fnatic PLAY BEAT IT finali. H2k je preko Cheap Timesa, frag eXecutorsa i mTw-a u finalu zauzeo prvu poziciju, a Landstrom je izabran za najboljeg igrača turnira. Dobio je visoku ocjenu ( 1.23 ), dok se osobito dobro istakao protiv Cheap Timesa u četvrt-finalu. Napravio je ace na trainu u full eco rundi - video ispod.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/j5sSAsJX0T8?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/j5sSAsJX0T8?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Iduća stanica je Arbalet Cup Dallas gdje je Landstrom i dalje bio na vrhuncu forme, i najvažnije je što je neke važne mečeve odigrao odlično. Ovaj put je to bilo protiv SK-a u četvrt-finalu gdje je sve 3 mape odigrao sjajno i njegova momčad je slavila pobjedu. U borbi za treće mjesto su se susreli s Evil Geniuses-em i nadjačali iste na prvoj mapi ( 16-14 ). Nažalost to nije bilo dovoljno jer su izgubili ostale 2 i završili na četvrtoj poziciji.Nekoliko tjedanja kasnije WCG Nordic je Richard odigrao solidno gdje je njegova ekipa završila kao četveroplasirana.
Sredinom Augusta, nakon nekih nesuglasica u organizaciji H2k-a, Lions je potpisao ugovor s Landstromom i njegovim suigračima izostavivši samo Wallstena. Prvi turnir koji su igrali pod tagom Lions je bio ASUS Summer u Kijevu koji su osvojili. To je bio ujedno i najbolje odigrani Landstromov turnir s ukupnom ocjenom 1,28.

Zatim su otputovali u Kinu ( MSI BEAT IT ) gdje je Landstrom odigrao prosječno, s nekoliko uspona i padova pa je njegova ekipa završila na solidnom trećem mjestu. Krajem Septembra prisustovali su WCG-u gdje su imali kratak rok trajanja. Izbačeni su od Natus Vincere-a u prvoj rundi playoffsa.

Na DSRack #3 događaju su završili na trećoj pozicji, a nekoliko dana kasnije na KGC #2 su porazili fnatic u takozvanom "Š vedskom doigravanju", koje je Landstrom odigrao prosječno.

Tokom posljednjih nekoliko mjeseci Lions je učestvovao i u par online turnira ( EPS Nordic III & IEM5 European Championship ). IEM5 je Richard odigrao veoma dobro, a EPS Nordic još bolje jer je njegova ekipa završila na drugoj poziciji u LAN finalima.

Na posljednjem velikom LAN događaju 2010 godine ( DreamHack Winter ) Xizt je završio kao drugi najbolje ocjenjeni igrač svoje ekipe. Odlično je odigrao meč protic frag eXecutorsa u borbi za treće mjesto i tako pomogao svojoj ekipi da osvoji još jednu treću poziciju na velikim turnirima.Napravivši sljedeći korak

U Decembru je napustio ekipu s kojom je igrao tokom cijele godine zbog ponude fnatica koju nije mogao odbiti. Samo 12 mjeseci ranije je bio potpuno nepoznat igrač, a danas je dio jedne od najboljih CS momčadi na svijetu.

Nije osvojio nikakve individualne nagrade ali može se reći da je njegov nastup na fnatic PLAY BEAT IT događaju dostojan MVP-a.
Š to se tiče velikih LAN turnira, Landstrom je više nego često izabiran za najboljeg igrača svoje momčadi, a često i za jednog od najboljih u ukupnom poretku.
Također bi bilo zanimljivo pomenuti njegov sjajan rejting na tuscanu ( 1.36 ). Samo jedan igrač ima veći rejting od njega a to je moddii, što čini Landstroma jednim od najboljih CS igrača na svijetu.

Važnije demo-e Xizta možete naći na njegovom HLTV profilu.Komentari na Top 20 CS igrača: Xizt (18)


gledao sam jedan njegov demo, lik me je odusevio,

samo nek nastavi tako

avatarm1n1MaLaC 10.01.11 u 14:20

keep it up 

avatarmrkily 07.01.11 u 10:38

Prethodne vijestiRSS