Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

EG osvojio ESEA LAN S7

22
NOV
Napisano od strane FRiTZZY
Izvor : eseanews.com
Kategorija: Gamerski događaj
EG osvojio ESEA LAN S7
Evil Geniuses su osvojili ESEA LAN S7 nakon pobjede u finalu protiv tima Frag dominantan.

Evil Geniuses je cekao mnogo lakši posao u finalima u odnosu na Frag dominant. Razlog tome je što je EG do finala stigao bez poraza i nije ispadao u 'lower bracket' kao što je bio slučaj sa ekipom Frag dominant.
Dakle EG je trebao samo dvije mape, dok je Frag dominant trebao 3 mape da bi došao do krune i nagrade vrijedne $7,000 USD

Prva mapa je bila de_tuscan gdje je FD počeo kao CT sa nizom lijepih rundi, nakon osvajanja pištolj runde. Ipak, EG nije odustajao tako lako pa se u drugi half krenulo sa rezultatom 8:7 u korist FD-a. Kao T; FD uzima pištolj rundu te opet gradi lijepo vodstvo, međutim, pri rezultatu 14:9; FG se vraća u igru sjajnim zalaganjem i igranjem Tomi "lurppis" Kovanena. Kakogod FD povraća konectraciju i daju sve od sebe te pobjeđuju prvu mapu rezultatom 16:14.
Druga mapa bila je de_train gdje je EG opet počinjao kao T, ipak ovog puta dobra taktike pištolj runde od strane EG tima dovodi ih do niza osvajanih rundi i rezultata 6:0. FD se pokušavao vratiti u meč i pokazati da nisu u bez razloga u finalima te da žele pobjedu. Nije im puno pomagao trud s obzirom da je prvi half završen u korist EGa 10:5 koji uzima pištolj rundu, još par rundi na CT strani i pobjeđuje na drugoj mapi sa rezultatom 16:7.
Treća mapa je bila de_inferno na kojoj EG kao CT ostvaruje rezultat 12:3 na halfu. Kao T EG opet uzima pištolj rundu i brzo stiže do 15. runde, dok su njihovi protivnici osvojili, do tada, samo tri. Sve se činilo kao brzo gotova treća mapa, ali FD pokazuje neumoljiv skill i koncetraciju te stižu do rezultata 15:14 gdje gube posljednju rundu, ostavši bez pobjede u finalima. EG je još jednom pokazao da su trenutno n1 Amerike te sa sobom kući ponio naslov osvajača ESEA LAN S7 turnira te ček vrijedan $7,000 USD.

Evo kako je izgledao krajnji poredak ekipa na turniru:


Komentari na EG osvojio ESEA LAN S7


Prethodne vijestiRSS