Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

FALLOUT 4: Automatron

FALLOUT 4: Automatron - Recenzija

Konačno je došlo Vaših 5 minuta ako ste oduvijek maštali da se šetate po apokaliptičnim bespućima i skupljate sekundarne sirovine sa odbačenih robota. Da upravo tako, Vi ste futuristički skupljač metala i svega što se može iskoristiti kako bi Vaši robotizovani drugari napredovali. Ispunjenje sna, jednom rječju.

Roboti ubice koje je na teritoriju Commonwealtha pustio samoproglašeni super negativac Mechanist su maštovito dizajnirani i dovoljno raznoliki da stvari budu interesantne. Iako su roboti ograničeni na nekoliko primarnih tijela, mogućnosti customizacije su velike: imaju šiljke, lobanje, dijelove oklopa kao i veliki izbor oružja. Neki se vuku, neki jurcaju, neki lete, a skoro svi su zastrašujući (koliko metalne kante to mogu biti).


Fallout 4: Automatron zvanični trailer.


Jedna vrsta je posebno naložena, napada kao ludak skačući u vazduh i obarajući protivnika koji samo sa žaljenjem može da zaključi da će biti izboden sa rukama sečivima. Automatron je prilično težak zahvaljujući teškoj artiljeriji, brzini i izdržljivosti protivnika.

Kako bi se odbranio od ovih prijetnji, Automatron pruža mogućnost da se redizajniraju i unaprijede roboti. Saveznici kao što su Curie i Ada mogu biti transformisani u prave mašine za ubijanje. Svaka komponenta robota može biti iskorištena i customizovana. Veoma je zabavna i mogućnost kreiranja robota od nule.


Pogledajte ovaj video prije nego što se odlučite na kupovinu ovoga DLC-a.


Nevjerovatno je kako je dodatna kontrola na saborcima podigla nivo uživanja u Fallout 4. Nekako su sad oni stari kompanjoni dosadni i jednodimenzionalni.

Doduše, desiti će Vam se da se kajete što niste potrošili više poena u Robotics perk u ranijoj fazi igre, jer je ova osobina neophodna za otključavanje interesantnije i moćnije opreme za robote. Ako niste napravili intelektualca bićete prinuđeni na grindovanje ako želite da otključate sve raspoložive stvari. Ipak, i bez jednog jedinog Robotics nivoa moći ćete da customizujete svoje robote. Inače bi sve ovo bilo veoma dosadno. Šteta je što su roboti, pa, roboti - nisu previše interesantni kao likovi, pa ćete često imati osećaj da pričate sa mikserom. Šteta, jer je propuštena prilika da se nadogradi priča koja se vrti oko Mehaničara.

Glavna priča se odvija u četiri questa koje ćete završiti za jedno četiri sata. Put će Vas voditi kroz teške borbe i linearne nivoe do finalnog obračuna sa Mehaničarem. Jasno Vam je, priča iz ovog dodatka nikad neće biti deo školske lektire, ali je svega ostalog dovoljno da Vam bude zanimljivo da idete dalje.Dok ne dođe neki patch, snimajte kao ludi, naročito kad budete došli do finalne borbe. Pripremite se psihički na učitavanja i ponovnog prelaženja djelova nivoa. Ako niste pripremljeni na ovo, bićete u iskušenju da prođete nogom kroz monitor.

I pored te "sitnice", zabavno je izvesti robote van sadržaja Automatrona. Sa robotima ćete dobiti novi elan da istražujete Commonwealth. Novi pratioci će uneti toliko potrebnu energiju pa ćete se šetati i kroz predele koje ste već istražili i uživaćete u svakom trenutku. Pohvalno je što postoje i questovi koji omogućavaju dalje unapređivanje robota, ali bi bilo bolje da su oni mogli da se aktiviraju u gradu, a ne da mora da se tabana do NPC-a svaki put kad Vam zatreba nova komponenta.

ZAKLJUČAK


Automatron je veoma zabavan DLC koji proširuje Fallout 4 na veoma interesantne načine, dodajući customizacije koje ranije nisu bile dostupne. Utisak pomalo kvari priča koja je mogla da bude zanimljivija kao i bagovi koji prate Fallout 4 od početka. Ipak, ukupno iskustvo je veoma pozitivno i garantovano ćete uživati.Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Pinterest Email


Ocjena recezenta

7.6

Ocjena zajednice ( 0 glasova )

n/a

Tvoja ocjena:

Informacije