Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Software i Mreže Bullet [TUT] Najčešći mrežni kvarovi

Offline Fake_Spy
Avatar
nap
Postova: 486

110 pregleda, 1 odgovora i 1 glasova
Napisano : 16.04.15 u 14:45

Pozdrav. Da i ja sa ovom novom pozicijom moderatora, koju nastojim opravdati, napišem jedan mali TUT o najčešćem kvaru na mreži koji se mnogo puta ponovio svakome od nas.

Najčešći problem je onaj standardni "nestalo interneta" pa ću o njemu objasniti kroz ovaj TUT. Sjedite za računarom i odjednom vidite da nemate interneta tj. konekcije.

1.) Prva stvar koju trebate pokušati je ona koju forsira BH Telecom support svaki puta kada ih nazovete  Resetujte modem i sačekajte da ponovno pokuša uspostaviti vezu izmedju modema i računara.

2.) Provjerite lampice na modemu/routeru tj. lampice koje moraju biti aktivne, a to su Power, DLS, Internet i LAN port koji povezuje računar sa routerom ili ako koristite WiFi onda mora biti aktivna WiFi lampica. Ukoliko je neka od ovih ugašena/crvena pokušajte sa resetom routera ili izmejnom LAN porta (pokušajte zamijeniti LAN kabal jer jednostavno se zna desiti da se kabal oštetio na nekom mjestu te ne može da uspostavi vezu izmedju računara i routera/modema).

3.) Provjerite da li vam je ispravna mrežna kartica tj. da li je računar prepoznao u Device Manager-u.

Ukoliko reset modema ne pomaže ili neke od lampica nisu aktivne, tada se trebate obratiti svome ISP provajderu ili detaljno opisati svoj problem ovdje na GBA gdje ćemo se truditi da vam pomognemo i da nadjemo rješenje bez ISP supporta.

To bi bio jedan mali i kratki TUT u najčešćem problemu koji nam se svima često ponavlja. Ukoliko sam izostavio nešto što smatrate bitnim, napišite ispod. Takodje ukoliko vam se desio neki problem sa internetom te je imao neki zamiljiv fix, osjećajte se slobodnim da ga podijelite sa ostatkom foruma tako što ćete napisati post o tome  Uskoro ću napraviti jedan mali Contest pa da i ovaj podforum koliko-toliko oživi.
Offline emsel
Avatar
camper
Postova: 912

Imao sam ja jedan problem sa internetom koji sam primjetio da se desavao mnogim korisnicima na gamersu i imteresantan je fix. Ugl. nakon brisanja nepotrebnih aplikacija koje su sadrzavale malware (ili kako se vec pise) i nakon sto restartam komp nemam konekcije. Tacnije imam .. Pise dole sve i da je konektovano i sve ,ali page is not avilable . Mnogi su mi predlagali da oborim sistem jer su oni tako fixali problem , onda da mijenjam dnsove sto naravno nije pomoglo. Evo i tadasnja moja tema http://gamers.ba/forum/7/220369/problem-sa-internetom-pomagajte-/ .

A evo kako sam to sve preko cmda fixao https://www.youtube.com/watch?v=UYhSdeYMfS0
Na vrh
Odgovori