To nije napojna. To je cooler, može biti da se zapušio, probaj usisivačem da očistiš iza taj dio ili pak je na chipsetu cooler kao što kod mene se čuje.
Mozes ga usisavat kolko hoces...Isto je i kod mene...Cekas jedno 10 minuta nakon sto se upali i pomjeras ga malo...Mislim na kompjuter, par cenata ga pomjeris i prestane zujat...Ili ga udaras dok ne prestane sto nije preporucljivo!
Eh neki kist uzmes ili cetkicu za zube, a prije toga sarafciger odsarafi napojnu.. iskljuci sve iz nje i u avliju ako je imas ako ne na novinu nekku i rastavi je i ocisti svu prasinu i ondaj fino usisaj. To bi trebalo da radi inace citav komp ocisti ja to radim svako 2 mjeseca. Bas sam neki dan uzeo od jarana komp nije ga cistio 3 godine kad sam ga ocistio temperatujer pale za 10-15 stepeni. Pazite vase racunare i oni mogu da gore
Otvoriš napojnu fino , rašarafiš sve redom.
Očistiš prašinu sa ventilatora ili zamjeniš istog.Sklopiš sve i vidi zuji li.AKo i dalje zuji nije joj ostalo još puno vremena.
Otvoriš napojnu fino , rašarafiš sve redom.
Očistiš prašinu sa ventilatora ili zamjeniš istog.Sklopiš sve i vidi zuji li.AKo i dalje zuji nije joj ostalo još puno vremena.
Hoce. Cim je poceo da zuji znaci da nece dugo. Sve ce se brze trositi lezaj dok se ne pokvari - zaglavi. A ako ventilator stane napojna ce se pregrijati i pregoriti.
Hoce. Cim je poceo da zuji znaci da nece dugo. Sve ce se brze trositi lezaj dok se ne pokvari - zaglavi. A ako ventilator stane napojna ce se pregrijati i pregoriti.
Ako zuji samo kad je pod opterecenjem onda je uredu. To je druga stvar.
Aha.. Ovako primjetio sam da se klima kuler, znaci mogu ga pomicat lijevo desno, i udarim malo po centralnoj prestane pa za 10 sec pocne, ali to se desava samo nekad