Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Hardware Ram problem

oldeN

pr0

Grad: Boston, MA

Tema : Ram problem (83 pregleda i 9 odgovora)
Napisano : 12.01.10 u 03:32
Dobro jutro svima

Ovako, do nedavno sam imao 512 mb rama i odlucio sam kupiti jos 1 GB. Medjutim cuo sam price kako se plocice ako su razlicite nece slagati, sada imam problem kad otovorim taskmanager i odem na preformance ako je broj zauzete radne memorije oko 500MB racunar pocinje jako stopati..
Jel moguce da ima problema u rasporedjivanju radne memorije, jel bolje da izvadim ovu plocicu od 512 MB
xplOsiON

nap

Grad: Kyaro
Re : Ram problem
Napisano : 12.01.10 u 03:36
da pokusas malo virtual memory povecat ? ^^

EDIT:
kolko sam ja skonto imas 1.5 GB i mislis da ce bolje bit ako izvadis staru plocicu moguce da ce bolje bit al nemora znacit isto je moguce da ti je virtual memory ostao isti kao kad si imao 512 MB .. eo slika ako ne znas gdje mozes mjenjat virtual memory znaci trebas povecat i rr komp ^^
http://i47.tinypic.com/15849pc.jpg
Gamers.ba hljeb
Napisano : 12.01.10 u 03:38
abraham

nap

Grad:
Napisano : 12.01.10 u 03:38
cek ba jeli sad samo imas 512 ili 1512 ram memorije tj jesili kupio tu od 1 gb i sad imas dvije ili samo jednu ram memoriju
oldeN

pr0

Napisano : 12.01.10 u 03:39
abraham je napisao/la:
cek ba jeli sad samo imas 512 ili 1512 ram memorije tj jesili kupio tu od 1 gb i sad imas dvije ili samo jednu ram memoriju
Joj zbunio sam se kad sam pisao, da sada imam 1536 mb rama
abraham

nap

Grad:
Napisano : 12.01.10 u 03:43
oldeN je napisao/la:
Joj zbunio sam se kad sam pisao, da sada imam 1536 mb rama :D
ma ok vidim da mi nesto nepase ;););) ja licno mislim da nebi trebalo smetat jer imas dva slota ostaljena za dvije plocice i sad je do tebe da stavis kolike velicne hoces a o da ce smetat ako su razlicite to su mahalske price a mozes opet pokusat izvadit tu od 512 pa vidjet kako ce da radi :D ali ja sam na starom racunaru memory stic koristio kao ram memory pa je se osjecao napredak a ne ovako originalna plocica :D
oldeN

pr0

Napisano : 12.01.10 u 03:45
xplOsiON je napisao/la:
da pokusas malo virtual memory povecat ? ^^

EDIT:
kolko sam ja skonto imas 1.5 GB i mislis da ce bolje bit ako izvadis staru plocicu moguce da ce bolje bit al nemora znacit isto je moguce da ti je virtual memory ostao isti kao kad si imao 512 MB .. eo slika ako ne znas gdje mozes mjenjat virtual memory znaci trebas povecat i rr komp ^^
http://i47.tinypic.com/15849pc.jpg
Ja evo naso sam to stajalo mi je 2046 do 4092, koliko da sad stavim?
xplOsiON

nap

Grad: Kyaro
Napisano : 12.01.10 u 03:47
oldeN je napisao/la:
Ja evo naso sam to stajalo mi je 2046 do 4092, koliko da sad stavim?
bleh nije do toga uredu je da tolko imas pogledaj mozda imas kakvi virusa skini nod32 trial nevazno samo malo pocisti ctrl+alt+delete gledaj programe koji uzimaju puno memorije pa gasi (nemoj sistemske i nemoj explorer.exe XD ) ne znam sta da ti kazem vise .. ^^
oldeN

pr0

Napisano : 12.01.10 u 03:49
xplOsiON je napisao/la:
bleh nije do toga uredu je da tolko imas pogledaj mozda imas kakvi virusa skini nod32 trial nevazno samo malo pocisti ctrl+alt+delete gledaj programe koji uzimaju puno memorije pa gasi (nemoj sistemske i nemoj explorer.exe XD ) ne znam sta da ti kazem vise .. ^^
Evo stavio sam od 1536 do 3072, vidjecu imal poboljsanja ako ne bude vadim ovaj od 512..
btw.
Virusa nemam cistim ja to redovno
abraham

nap

Grad:
Napisano : 12.01.10 u 03:49
antivirus ti najvise ram memorije uzima obarti paznju i na njega znaci nadji sebi kakav laganiji Avast moze proc,ne stavljaj puno ikona na dekstop itd...
oldeN

pr0

Napisano : 12.01.10 u 03:52
abraham je napisao/la:
antivirus ti najvise ram memorije uzima obarti paznju i na njega znaci nadji sebi kakav laganiji Avast moze proc,ne stavljaj puno ikona na dekstop itd...
Znam znam, nekad instaliram tune up ocistim i onda ga izbrisem, antivirus mi je Avira i svremena na vrijeme instaliram spybot skeniram i obrisem
Na vrh
Odgovori