Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Hardware Bullet brze paljenje i rad racunara

Korisnik je daoza pomoc

Offline eLLymaLLe
Avatar
nap
Postova: 54

777 pregleda, 12 odgovora i 0 glasova
Napisano : 05.05.08 u 18:43:07

molim vas da mi kazete sta da uradim sa swojim racunarom da radi brze i da se pali brze pali se 10 min :S...xD...ko zna nek pomaze

bTw : nemojte govoriti opcija trazi nema owakwih temA..!!
Offline kazA
Avatar
nap
Postova: 57

formatiraj
Gamers.ba
Avatar
Rank 0

Offline skile
Avatar
camper
Postova: 2603

precisti kompujeter od virusa obrisi programe koje ne koristis
a ako nista neupali formatiraj
Offline ADIERQ
Avatar
nap
Postova: 1184

               Fr0sT-BUC je napisao/la:
kaza ti je najbolje rekao ...

Ovako kucaj u run msconfig i idi na startup tab, i tu iskljuci sve sto ti ne treba ....

Adosel : veci ram ( imam ja od metar i pol hoces taj )

a sta cu iskljuciti....ajd odg na PM !
Offline edinowskii
Avatar
nap
Postova: 2378

BESPLATNA GENERALKA

Svjedoci ste hrpe softvera na Internetu koji vam nude razne načine da očistite, podesite i ubrzate računalo do besvjesti te izvučete i zadnji atom snage iz svoga procesora… naravno za određeni iznos dolara, ali postoje načini da to sve učinite besplatno.


Kao što smo već rekli postoji mnoštvo softvera koji vam nude održavanje računala u top formi. Znači razne optimizacije, čišćenja i ubrzanja, kako računala tako i internet veze bez obzira radilo se o običnoj modemskoj vezi, ISDN, ADSL…
No, velika većina takvih programa zahtjeva i određenu naknadu za svoj posao, odnosno određeni iznos dolara koji ponekad i nije prihvatljiv svima. Da li ste se ikada upitali što ustvari rade takvi programi?


Kako uspjevaju očistiti "smeće" koje se nakupljalo mjesecima i sada vaše računalo više ne radi onako glatko! Odjednom počinju i problemi sa internetom, veza je prespora i stranice se učitavaju predugo. I uz sve to sada se više ne želi niti ugasiti onako brzo, nego čučite uz monitor i razmišljate da li će se uopće "već jednom ugasiti?"
No dobro, ako ste iskusili neke od ovih ili sličnih problema, znači da je došlo vrijeme da napravite "generalnu čistku", a XPTips će vam pokazati kako da to učinite besplatno u 10 jednostavnih koraka.


1. Uklonite nepotrebne stvari


Prvo pa generalno

Prvi potez je uklanjanje svih nepotrebnih programa, igara i dokumenata koji vam nisu potrebni ili ih uopće ne koristite.
U kontrol panelu nalazi se ikona pod nazivom "Add or Remove" gdje možete vidjeti koji su programi instalirani na vaše računalo i odlučiti koje želite ukloniti. Manje - više svi to znamo, ali većina korisnika i ne zamjeti ikonu pod nazivom "Add/Remove Windows Components" gdje možete ukloniti komponente koje dolaze sa Windowsima.
Dovoljno je maknuti kvačicu ispred programa koje ne želite više koristiti i kliknuti na Next, ako poželite ponovno vratiti te programe označitite prazni kvadratić i kliknite na Next.

Neki Windows programi nisu vidljivi u "Add/Remove Windows Components" npr. Windows Messenger, ali možete ih učiniti vidljivima na sljedeći način:
Otiđite u vaš Windows direktorij i onda u poddirektorij INF. nađite datoteku koja se zove sysoc.ini.
Otvorite je u Notepadu, nađite redak msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
i izbacite riječ hide, tako da izgleda ovako msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7 spremite promjene i sada će Messenger biti vidljiv za deinstaliranje.


2. Start up programi i efekti

Kako isključiti ?

Instaliranje puno programa može zapuniti vašu registry bazu nepotrebnim programima koji se startaju sa pokretanjem računala,što može dovesti do usporavanja računala i zauzimanjem dijela memorije

1. Pokrenite Regedit, "Start - Run i upišite regedit zatim kliknite na "ok"
2. Dođite do ključa HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Run
3. Kada ste došli do ključa,na desnoj strani možete identificirati programe koje ne želite pokrenuti pri startu računala.
4. Desni klik na program koji ne želite da se pokrene pri startu računala i odaberite "Delete".
Na ovaj način programi neće biti učitani u memoriju sve dok ne bude potrebe za njima.

Uklanjanje vizualnih efekata također će osloboditi dio raspoložive memorije.
Idite u Settings - Control Panel - System - Advanced i pod stavkom Performance kliknite na gumb Settings i u prozoru Visual Effects ostavite kvačice samo na "Use drop shadows… i Use visual styles…" ,sad kliknite na Advanced i pod opcijom Memory usage označite Programs, zatim kliknite Apply i sve je ostalo isto, a vaše računalo radi brže3. Oslobodite još memorije

Nepotrebni DLL - ovi i servisi

Ako koristite puno programa u vrijeme rada, svi dll-ovi {dynamic linked library) se učitavaju u memoriju od strane Windows Explorera.
To utječe na količinu raspoložive memorije, kao i na brzinu rada samog računala. Evo kako natjerati Windowse XP da izbace iz memorije sve nepotrebne dll-ove:

Potražimo u registry-u HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows-CurrentVersion- Explorer. U ovom ključu kreirajte novi Dword unos imena AlwaysUnloadDLL i postavite mu vrijednost na 1.

Servisi su programi koji se pokreću sa Windowsima i oni nepotrebni utječu na performanse računala.
Odite u Start - Run i upišite services.msc i sada ste dobili listu servisa koje možete isključivati i uključivati desnim klikom,odaberete Properties i zatim Disable. Sada je servis isključen.


Ako ne pretražujete često datoteke na računalu isključivanjem servisa indexing možete malo poboljšati performanse.


4. Čišćenje Registry baze

Dubinsko čišćenje

Recimo da često dodajete i uklanjate programe i da vodite računa o deinstalaciji programa. Ali i pored svega ovog vaše "registry" datoteke liče na monstrume i z*** njihove veličine je rad na vašem računalu otežan.
U ovom slučaju uptri****ti ćemo izvrstan program RegSeeker koji će ponuditi i više od čišćenja.

Na samom početku nudi pregled instaliranih i pokrenutih, odnosno Start up programa, koje po želji možete spriječiti da se pokreću sa Windowsima, te brisanje Histories datoteka i Cookiea koje vaš internet preglednik sakuplja prilikom surfanja.
Uz sve to, RegSeeker vam u meniu "Tweaks" nudi i nekoliko vrlo korisnih trikova i opcija.

I dolazimo do glavnog dijela koji se zove Clean the Registry. Sve što trebate učiniti je, kliknuti na gumb "ok" i pričekati da se završi skeniranje, zatim kliknite na Select all i desnim klikom miša odaberite opciju Delet selected items. Sada je vaš Registry očišćen od nakupljenog smeća.

U slučaju da nakon čišćenja računalo ne radi kako treba, RegSeeker je napravio Back up svih obrisanih datoteka koje možete vratit pritiskom na gumb Backups


5. XP na krilima

Brzi i žestoki

Ovu preinaku mogu izvesti svi korisnici Windows XP operativnog sustava, ali z*** izuzetne potrebe za memorijom njen učinak neće biti vidljiv kao ubrzanje raspolažete li s manje od 256 MB radne memorije.

DisablePagingExecutive - uključivanjem ove opcije spriječavate spremanje određenih aplikacija na tvrdi disk vašeg računala. S tim ćete znatno ubrzati sve procese jer poznato je da radna memorija i tisuću puta brža od virtualne na tvrdom disku. Vrijednost ove opcije je 0, da bi je uključili postavite je na 1.

Ovu postavku nalazite na sljedećem mjestu u registry editoru: HKEY_LOCAL_MACHINE - System -CurrentControlSet - Control - SessionManager - Memory Management.

Sljedeća opcija koju nalazite odmah do prije spomenute je: LargeSystemCache. Kada uključite ovu opciju, "prisiljavate" učitavanje operativnog sustava i njegovih procesa u memoriju.

S ovom promjenom Windowsi XP učitavaju jezgru operativnog sustava i drže je u memoriji, čineći cjelokupni sustav mnogo bržim i življim za rad.


6. Ubrzajte prijenos podataka

DMA - mode

Win XP ne postavlja ispravno DMA mode na IDE kanale. Većina CD-ROM-ova podržava ovaj način rada,ali XP ih gotovo uvijek stavlja u PIO (sporiji) način rada. DMA neće ubrzati vaš CD-ROM,ali će koristiti manje procesorske snage i time ubrzati prijenos podataka
Evo kako:
1. Otvorite Device Manager (My Computer-Hardware-Device Manager)
2. Kliknite na znak plus pored "IDE ATA/ATAPI Controllers" i dva puta kliknite na "Primary
IDE Channel"
3. Pod "Advanced Settings" provjerite Device 1 postavke. Vjerojatno je postavljeno na PIO transfer mode.
4. Postavite ga na "DMA if available".
Isto ponovite i za "Secondary IDE Channel" ako je u PIO modu.

Ukoliko ovo ne pomogne, u većini slučajeva pomaže reinstaliranje IDE kanala koji ne želi prihvatiti DMA mode, na sljedeći način:

Desni klik na IDE kanal, zatim uninstall i pritisnite ok.
Restartajte računalo i pogledajte sada dali je IDE kanal prihvatio DMA mode.

U nekim slučajevima najviše što ćete dobiti je MultiWord, ali i to je u svakom slučaju puno bolje od PIO moda.7. Još malo ubrzanja

Konačni obračun

a) Nemojte zaboravit koristiti alat za defragmentaciju diska. Naći ćete ga pod "Start/ Programs/ Accessories/ System Tools/ Disk defragmenter". Održavanjem diska na ovaj način, odnosno defragmentacijom možete povećati performanse računala do 10 %, i produžiti vijek trajanja HD-a

b) Ako imate malo više "RAM-a", a to se odnosi na korisnike koji imaju 256 MB i više, možete podesiti Windowse da je koriste maksimalno učinkovito. Otvorite "SYSTEM.INI" datoteku iz "Windows" "direktorija", i u "[386Enh]" djelu dodajte liniju "ConservativeSwapfileUsage=1". Na ovaj način ste ustvari naznačili Windowsima da značajno smanje korištenje virtualne memorije.

c) Kada već imate otvoren SYSTEM.INI, za efikasnije korištenje DMA mogućnosti dodajte i liniju "DMABufferSize=64". Snimite promjene i napravite restart računala!8. Ubrzajte surfanje

Internet na steroidima

Na Internetu možete naći hrpu programa koji vam nude brže spajanje i učitavanje programa te web stranica i u pravilu gotovo nikada nisu besplatni. Svi obećavaju veliko ubrzanje bez obzira koji tip veze koristili; običan modem, ISDN vezu ili neki novi, još brži način spajanja na Internet.

Osjetno ubrzanje možete postići malom ispravkom registry ključa. Pokrenite Regedit i potražite ključ koji se nalazi na sljedećem mjestu: HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows -
Current Version - Explorer - RemoteComputer - NameSpace.


Na ovome mjestu postoje dva prisutna ključa; jedan od njih je [D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0O60F5BF]. Obrišite ga. Nije potrebno ponovno pokretati računalo kako bi primijetili ubrzanje koje nastaje ovom jednostavnom izmjenom u Registry editoru.

Ovime ste ustvari ispravili jedan od bugova u XP Windowsima.9. Podesite modem

Modem na maksimum

Spojili ste se na Internet i zadovoljni ste prikazanom brzinom, ali ipak vam se čini da je protok podataka katastrofalan.

Upotri****li ste sve moguće trikove, "Tweak" programe i "Dial up" ubrzivače, a čini vam se da sve to negdje drugdje radi mnogo ljepše. I pitate se da nije možda greška u modemu ili lošoj telefonskoj liniji.

Vjerojatno nije, nego je greška u premaloj brzini "port-a" na kojem modem radi. "COM port-ovima" je po defaultu brzina podešena na "9600 bps".

Otvorite Device manager ( Start - Settings - Control Panel - System - Hardware - Device Manager) kliknete na zatim na Ports, i odaberete "port" na kojem se nalazi modem. Kliknete zatim na Properties, Port settings, i promjenite Bits per second na najveću vrijednost i kliknete na "OK". Sada je brzina na kojoj "port" vrši komunikaciju puno veća i nije ograničavajući faktor.


10. Završni radovi

Uštimavanje

Iako Windowsi imaju još puno opcija za podešavanje, mogućnosti za tweakanje i primjenu ponekog trika, nećemo ih sada opisivati jer bi to preraslo u jedan ogroman članak koji nebi mogao nositi naslov "Podešavanje u 10 koraka" jer bi smo morali dodati još jednu nulu na ovu brojku.

No, ostavili smo vam mogućnost da se sami poigrate alatom koji dolazi sa Windowsima i ima iznimno puno opcija za podešavanje, a zove se Group Policy Editor.

Do ovog alata dolazite na sljedeći naćin: Start - Run i upišite gpedit.msc , kliknite na "ok" i otvorile su vam se mogućnosti za iznimno detaljno podešavanje Windowsa bez kopanja po registry bazi ili zavirivanja u Control Panel.


------------------------------

-UBRZAJTE WINDOWS XP-

1. Prioriteti procesora (Procesor scheduling)

Prioritet procesora treba da bude podesen na pozadinske procese, a ne na programe (bez obzira sto ne zvuci logicno).
Start Settings Control Panel System Advanced Performance Settings Advanced Tab Background Services


2. Vizuelni efekti treba da budu na minimumu (Visual Effects)

Start Settings Control Panel System Advanced Performance Settings Visual Effects Tab Adjust for best performance


3. Iskljuciti pozadinsku sliku desktopa (Desktop)

Start Settings Control Panel Display Desktop Background None


4. Iskljuciti Screen Saver

Start Settings Control Panel Display Screen Saver None


5. Iskljuciti brzu promenu korisnika (Fast User Switching)

Start Settings Control Panel User Accounts Change the way users log on or off Use Fast User Switching (deselektuj)


6. Iskljuciti seme napajanja (Switch Off Power Schemes)

Start Settings Control Panel Power Options Always On Turn off monitor i turn off hard discs prebaciti na Never


7. Iskljuciti hibernaciju (Switch Off Hibernation)

Start Settings Control Panel Power Options Hibernate (deselektuj) Hibernation


8. Ukljuci DMA za Hard diskove i/ili CD ROM-ove (Activate DMA on Hard Discs/CD ROMS)

Start Settings Control Panel System Hardware Device Manager IDE ATA/ATAPI Controllers Desno dugme na Primary

IDE channel i Secondary IDE channel Properties Advanced Settings Tab Prebaciti Transfer Mode na "DMA if available" za oba uredjaja.


9. Iskljuciti sistemski zvuk (Disable System Sounds)

Start Settings Control Panel Sounds and Audio Devices Sounds Tab Sound Scheme prebaciti u None


11. Iskljuciti opciju za restore sistema (Disable System Restore)

Start Settings Control Panel System System Restore Tab. Selektuj "Turn off System Restore on all Drives"


12. Iskljuciti automatski update (Disable Automatic Updatees)

Start Settings Control Panel System Automatic Updates Turn off automatic updating. I want to update my computer manually (izabrati ovu opciju)


13. Opcije dizanja sistema i oporavaka (Startup and Recovery Options)

Start Settings Control Panel System Advanced Startup and Recovery Settings (deselektuj) Automatically Restart


14. Iskljuciti izvestaje o greskama (Disable Error Reporting)

Start Settings Control Panel System Advanced Error Reporting Disable Error Reporting


15. Iskljuciti daljinsku asistenciju (Disable Remote Assistance)

Start Settings Control Panel System Remote (deselektuj) Allow remote assistance invitations to be sent from this computer


16. Fiksiranje velicine swap fajla / virtuelna memorija (Fix Swap File)

Start Settings Control Panel System Advanced Performance Settings Advanced Virtual Memory Change Custom Size

Postaviti initial i maximum velicine na istu vrednost


17. Ubrzavanje menija (Speed Up Menus)

Ovde vec treba intervenisati po registri bazi, ali ni to nije nista opasno (naravno ako znate sta radite i pazite da je unos tacan). Samo prati instrukcije.
Start Run (napisati u prozoru) Regedit ovo tražite sa leve strane:

HKEY_CURRENT_USER Control Panel Desktop
Sada sa desne strane:
Opciju MenuShowDelay prebaciti na 1 - kliknuti dva puta sa desne strane na MenuShowDelay i ukucati 1 na mestu VALUE DATA (u novom prozoru koji ce se otvoriti)


18. Iskljuciti Off-line fajlove (Disable Offline Files)

Start Settings Control Panel Folder Options Offline Files (deselektuj) "Enable Offline Files"


19. Onemoguciti daljinski pristup racunaru (Disable Remote Desktop)

Start Settings Control Panel System Remote (deselektuj) "Allow users to connect remotely to this computer"


20. Onemoguciti sinhronizaciju unutrasnjeg casovnika sa Internet casovnikom (Disable Internet Synchronise Time)

Start Settings Control Panel Date and Time Internet Time (deselektuj) "Automatically synchronize with internet time server"


21. Iskljuciti sakrivanje neaktivnih ikona (Disable Hide Inactive Icons)

Start Settings Taskbar and Start Menu Taskbar TAB (deselektuj) "Hide Inactive Icons"


22. Iskljuciti automatsko ciscenje desktopa (Disable Automatic Desktop Cleanup Wizard)

Start Settings Control Panel Display Desktop Customise Desktop (deselektuj) "Run Desktop Cleanup Wizard every 60 days"


24. Iskljuciti baloncice sa uputstvima (Disable Notification Area Balloon Tips)

Start Run (ukucati) regedit
sa leve strane redom:
HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced

Sada ici na EDIT u meniju, na New pa na DWORD value, kome treba dati ime : EnableBalloonTips i podesiti vrednost na 0.

(Desnim dugmetom kada se klikne sa desne strane prozora, izabrati RENAME i promeniti ime reci ) - OBRATI PAZNJU na mala i VELIKA slova!!!


25. Iskljuciti AUTO-PLAY na CD ROM-u (Disable CDROM Autoplay)

Start Run regedit HKEY_LOCAL_MACHINE System CurrentControlSet Services Cdrom Podesiti autorun na 0


26. Iskljuciti indeksiranje fajlova na disku (Disable Disc Indexing Service)

My computer za svaki HDD Properties (deselektuj)
"Allow Indexing Service to index this disc for fast file searching"

---------------------------

Pažnja! ovu preinaku mogu izvesti svi korisnici Windows XP operativnog sustava, ali z*** izuzetne potrebe za memorijom njen učinak neće biti vidljiv kao ubrzanje nego kao usporenje raspolažete li s manje od 256 MB radne memorije.
DisablePagingExecutive - uključivanjem ove opcije spriječit ćete spremanje određenih aplikacija na tvrdi disk vašeg računala. S tim ćete znatno ubrzati sve procese jer je poznato da je radna memorija i tisuću puta brža od virtualne memorije na tvrdom disku. Po početnim postavkama vrijednost ove opcije je 0, da bi je uključili postavite ju na 1.
Ovu postavku nalazite na sljedećem mjestu u registry editoru: HKEY_LOCAL_MACHINE - System -CurrentControlSet - Control - SessionManager - Memory Management.
Sljedeća opcija koju nalazite odmah do prije spomenute je: LargeSystemCache. Uključujući ovu opciju, "prisiljavate" učitavanje operativnog sustava i njegovih osnovnih procesa u memoriju. S ovom promjenom Windowsi XP učitavaju jezgru operativnog sustava i drže ju cijelo vrijeme u memoriji, čineći cjelokupni sustav mnogo bržim i življim za rad. Pokretanje svih ostalih aplikacija također se odvija znatno brže Prijavljena ubrzanja iznose od 20-30 posto što svakako nije zanemarivo. Ova opcija "guta" još više radne memorije, pogotovo ako se koristi zajedno s prvom opcijom iz ovog članka.
Treća opcija u nizu, koja će našim Windowsima XP "dati krila", je lOPageLockLimit, Ovu registry vrijednost trebate sami kreirati odabirući opciju New - Dword koju dobijete koristeći desnu tipku miša. Za ime koristite "lOPageLockLimit" (bitno je točno napisati ime ovog ključa, s malim i velikim slovima). Vrijednost koju upisujete zavisi o količini radne memorije s kojom raspolažete: 64 MB - 1000; 128 MB - 4000; 256 MB - 10.000; 512 MB ili više: 40.000. Vrijednosti su prikazane za unos u hek-sadecimalnom obliku. Ova opcija neće značiti ubrzanje rada samog računala, ali će svakako donijeti poboljšanja u sferi prijenosa podataka.

----------------------------

I jos nesto kad ces igrati CS UGASI SVE STO TI NETREBA TAMO KOD SATA DESNI DONJE KUT DAKLE SAMO CD OSTAVIS I IGRAS!
Ovo je bilo kako da omogucis kompjuteri bolji i brzi rad !

A sada of fpsu !

Josh :
--Vise FPS u CS--

E ovako posto mnogi imaju problem sa PC-jem,hocu reci njihova
konfiguracija nije dovoljna za CS ili imate premalo RAM-a ili preslabu graficku ili procesor tu su systemske i windows konfiguracije koje ce vam pomoci da ubrzate svoj CS tako sto cete smanjiti neke stvarcice koje su manje vise nevazne,pa krenimo:
1.Udjimo u BIOS i sredimo sljedce postavke

Ove postavke koje cu sad nabrojat su pod grupama... ADVANCED BIOS FEATURES, ADVANCED CHIPSET FEATURES, INTEGRATED PERIPHERALS...dakle u ovim opcijama nalaze se sljedece postavke i uradimo to:
-CPU L2 cache ECC Checking - disabled
-Video shadow - disabled
-SDRAM Precharge Control - disabled
-Video BIOS Cacheable - disabled
-Video RAM Cacheable - disabled
-Fast write - enable
-AGP adaptur size - 1/2 RAMA (npr. ako imate 128RAM stavite ovo na 64MB)
-PCI VGA palette snoop - disabled
-AGP Mode - 4x (za AGP karticu)
IDE HDD Block Mode - enabled
Dakle to su postavke koje nastimamo u BIOS-u i sad se vracamo u windows

2.Postavke u windowsu

-Otvorimo C:Windowssystem.ini (dakle tu se nalazi) i u datoteku SYSTEM.INI, u odjeljak [386Enh] dodajte ovu liniju:
ConservativeSwapFileUsage=1
(ovo omogucava da se prvo koristi RAM pa tek onda Swap File)
-Zavisno koju graficku koristimo (iskljucemo vertical sync i Anisotrpic filtering)
primjer.
za nVidia Properties na desktopuSettingAdvancedGeForce2 MX/MX400(ovdje dakle ime vase graficke)Perfomance & Quality Settingsodatle iskljucimo vertical sync i Anisotrpic filtering na OFF
-Vizuelni efekti treba da budu na minimumu (Visual Effects)
Start Settings Control Panel System Advanced Performance Settings Visual Effects Tab Adjust for best performance
-Ukljuci DMA za Hard diskove i/ili CD ROM-ove (Activate DMA on Hard Discs/CD ROMS)
Start Settings Control Panel System Hardware Device Manager IDE ATA/ATAPI Controllers Desno dugme na Primary
IDE channel i Secondary IDE channel Properties Advanced Settings Tab Prebaciti Transfer Mode na "DMA if available" za oba HDD-a.
-Fiksiranje velicine swap fajla / virtuelna memorija (Fix Swap File)
Start Settings Control Panel System Advanced Performance Settings Advanced Virtual Memory Change Custom Size
Postaviti initial i maximum velicine na istu vrednost...(ako imate 128MB RAM stavite na 500MB obadvoje)
-To bi bilo to e sad prije nego sto pokrenemo CS i da vidimo svoj sadasnji FPS(Frame Per Second) izgasimo sve aktivne procese dakle CTRL+ALT+DEL i pod processesugasimo sve procese od USER osim dva a to su EXPLORER i SYSTRAY jer oni moraju ostati.Ponovito ovo gasenje procesa dok vam ne ostanu samo ta dva - EXPLORER i SYSTRAY
-Sada dakle pokrenimo svoj CS i upisimo u konzolu cl_showfps 1 i u lijevom gornjem kutu ocitajmo svoj FPS...jos bih preporucio malo clockanje graficke sa programom PowerStrip i podignimo engine clock i memory clock...to bi bilo to..

Sretno..


COPY SAM SA Cod3-ove teme

i kazes nije bila tema...
al hajd...
Offline Pleasure
Avatar
nap
Postova: 2131

skeniraj komp....mozes sa TuneUp ako nista onda rusi sistem....pa ponovo i meni je tako bilo kad je uslo puno virusa nikad se upalit racunar
Offline Ar1F
Avatar
nap
Postova: 677

skini

TuneUp Utilities 2008

i onda improviziraj...samo mozes nabolje preko ovog programa...ubrzaje sve vrste programa...
Offline IceQ
Avatar
nap
Postova: 100

ErrOr.4 ti je fino objasnio, ali evo ti i moj savjet:
1. kupi sebi ram od 1 GB, minimalno -ima da leti
2.može biti da imaš "smeća" na HDD, pa fino izbriši nešto što ne koristiš!

...skini sebi program advanced system optimizer, obavlja dobro svoj posao


Offline eLLymaLLe
Avatar
nap
Postova: 54

pa upravo sam formatirao komp prije jedno 5 dana xD...
cofg.:
3.0 ghz intel
512mb ram
256 mb gaming edition ATI


Offline BEbZ
Avatar
nap
Postova: 248

btw zna neko kako da ubrzam dizanje networka .. posto moram cekati 3-4 min.
Do konfiguracije i mrezne nije.
Offline Alija
Avatar
nap
Postova: 385

ma obaraj sistem
Offline chamyl
Avatar
nap
Postova: 197

format C najbolje rijesenje :S
Offline IceQ
Avatar
nap
Postova: 100

               sLLayeer je napisao/la:
+ skines sebi program zove se CCleaner i ukljucis i on ti pobrise dosta tih nepotrebnih stvarcica!

http://www.ccleaner.com/download


ovo ti je šminka program
i ja ga koristim
uvijek nađe nešto (nepotrebno) da se obriše
Na vrh
Odgovori