Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Join eRepublik.com and become an eCitizen
Forum Hardware HD3870 problem [60 boba]

Korisnik nije dao 60 bodova za pomoć jer je pitanje poništeno.

BillGatesSon

pr0
Grad: Sarajevo

Tema : HD3870 problem [60 boba] (252 pregleda i 14 odgovora)
Napisano : 24.01.08 u 15:42:34
nedavno sam kupio ATI HD3870 grafu i ugradio, instalirao drivere i sve ok, al sam primjetio da jedno 6-7 sporije ulazim na mapu (ono kad se ucitava) u CoD4 i kad se alt-tabam iz igra treba jedno 10 sec kad se vratim igru da dodje sebi.
takodjer imam problema sa ostalim igrama, al to je sve isti problem pa nema potrebe na navodim.

takodjer, prije sam imao 7900GS graficku i na njoj sam ulazio puno, puno brze na mapu i kad se alt-tabam vratim se ko da se nikad nisam alt-tabao.

onda sam skontao da jos imam instalirane drivere od nvidia graficke pa sam uninstall oba drivera (nvidia i ati) pa opet install ati drivere, al je sve isto.

ako je potrebno...
CPU: Core 2 Duo 4000+
RAM: 2GB 800MHZ
najnoviji ati driveri, directx 9.0c

eto ako iko zna sta bi mogo bit problem bio bih zahvalan.

tnx
Gamers.ba hljeb
Re : HD3870 problem [60 boba]
Napisano : 24.01.08 u 15:46:18
OggY

luck0r
Grad: Doboj
Napisano : 24.01.08 u 15:46:18
to vise mi se cini da je problem do rama ako ne moze ucitavat.. probaj resetovat module rama (izvadis i stavis opet)..
BillGatesSon

pr0
Napisano : 24.01.08 u 15:52:27
               ^_^OggY^_^ je napisao/la:
to vise mi se cini da je problem do rama ako ne moze ucitavat.. probaj resetovat module rama (izvadis i stavis opet)..

pa ako je prije radilo i sad bi trebalo, samo sam graficku promjenio, a na kutiji od graficke pise recemmended - 1GB RAM, znaci to nije problem...
BillGatesSon

pr0
Napisano : 24.01.08 u 16:15:47
               PiraT4mi[0]~ je napisao/la:
nije ti gaficka kompatibilna sa maticnom plocom
moras je mjenjat za drugu generaciju

kako znas kad nisam ni napiso koja mi je maticna.

da nije kompatibilna ne bi mogao nista uradit.
SySteM_eRrOr

nap
Grad: Osijek
Napisano : 24.01.08 u 16:26:04
               PiraT4mi[0]~ je napisao/la:
nije ti gaficka kompatibilna sa maticnom plocom
moras je mjenjat za drugu generaciju

hahahahahahahahahahahahahaha

nista drugo nemam za reci..pa da nije kompatibilna nebi je mogao ni ugraditi ne?

nema tu neznam sta..il je agp il je pci express..zavisi koji slot ima..eh..svakakvih ljudi

ontopic: npr. ja imam isti ali bas isti problem kao i ti..imo sam nvidiinu 7600GS i radila perfektno..stavih radeonovu 1650 pro..sto ljudi rekli da je bolja od nvidiine a meni se cini kao da mi je manji fps i nesta sporije radi..

probat cu proguglat i raspitat se pa ak sta skontam javim na pm

sry za spamm
BillGatesSon

pr0
Napisano : 24.01.08 u 17:26:38
               SySteM.eRrOr je napisao/la:
hahahahahahahahahahahahahaha

nista drugo nemam za reci..pa da nije kompatibilna nebi je mogao ni ugraditi ne?

nema tu neznam sta..il je agp il je pci express..zavisi koji slot ima..eh..svakakvih ljudi

ontopic: npr. ja imam isti ali bas isti problem kao i ti..imo sam nvidiinu 7600GS i radila perfektno..stavih radeonovu 1650 pro..sto ljudi rekli da je bolja od nvidiine a meni se cini kao da mi je manji fps i nesta sporije radi..

probat cu proguglat i raspitat se pa ak sta skontam javim na pm

sry za spamm

ma meni se poboljsao fps za 60 i dosta je bolja grafika, al me ovo **** sto sam napisao
arki

nap
Grad:
Napisano : 24.01.08 u 17:28:25
Pirat je upravu, do ploce je. Trebas plocu flashati, tj. staviti novi bios.
hem232ras

nap
Grad: Mostar
Napisano : 24.01.08 u 18:19:13
e vako da i ja jednu postavim temo bili mi iko mogao rec u cemo je problem:
Evo vako imam amd athlon(tm) XP 2000+
1,66ghz, 1 gb rama i graficka ati radeon hd2400 pro utor agp podrzava dx 10 i kad udjem u igre mjesaju mi se boje kako da to rijesim
Unaprijerd hvala
CloudStrife

pr0
Grad:
Napisano : 24.01.08 u 19:36:26
sugestije:

1. Provjeri napone; na prikljuchcima iz napojne .. to se meni prije desavalo .. da je napon na kablu od hdd-a malo slabiji od minimalnog .. i onda imas problema s radom HDD-a .. to jest .. bude sporiji nego inace .... (ovo mozes uraditi s nekim alatom kao sto je asusov pc probe)

2. moguce da ti windows ne koristi ram memoriju kako treba ..tj. bez obzira sto imash 2gb .. on i dalje koristi virtualnu memoriju koja se nalazi na HDD-u pa kad alt tabash treba mu vremena da pristupi swap fileu .. bla bla .. to ces rjesiti tako sto ces

desni click na my computer, properties -> advanced ; performance -> settings > virtual memory -> pa settings ili advanced, sta vech i pokusaj tu smanjiti velicinu tog paging filea... mislim da je to jedna od stvari ..

ja bi prvo provjerio to dvoje .. dakle napon i virtualna memorija .. pa bi se tek oko ostalih prijedloga zezao ... ako je do napojne .. zamjenish je uzmesh jacu i to je to ..

Najvjerovatnije je da si prije cod4 igrao na nizim detaljima ... tako da sad racunar ima vise stvari da loada ... pa normalno da mu treba vise memorije z*** vece kolicine textura i ostalih stvari ....

p.s. spava mi se .. ako mi josh nesh padne na pamet .. recu ti...

provjeri da li si fino drivere od stare rafe uninstalirao .. i vidi josh dodatne procese, sta vuche memoriju ..
BillGatesSon

pr0
Napisano : 24.01.08 u 19:50:52
               CloudStrife je napisao/la:
sugestije:

1. Provjeri napone; na prikljuchcima iz napojne .. to se meni prije desavalo .. da je napon na kablu od hdd-a malo slabiji od minimalnog .. i onda imas problema s radom HDD-a .. to jest .. bude sporiji nego inace .... (ovo mozes uraditi s nekim alatom kao sto je asusov pc probe)

2. moguce da ti windows ne koristi ram memoriju kako treba ..tj. bez obzira sto imash 2gb .. on i dalje koristi virtualnu memoriju koja se nalazi na HDD-u pa kad alt tabash treba mu vremena da pristupi swap fileu .. bla bla .. to ces rjesiti tako sto ces

desni click na my computer, properties -> advanced ; performance -> settings > virtual memory -> pa settings ili advanced, sta vech i pokusaj tu smanjiti velicinu tog paging filea... mislim da je to jedna od stvari ..

ja bi prvo provjerio to dvoje .. dakle napon i virtualna memorija .. pa bi se tek oko ostalih prijedloga zezao ... ako je do napojne .. zamjenish je uzmesh jacu i to je to ..

Najvjerovatnije je da si prije cod4 igrao na nizim detaljima ... tako da sad racunar ima vise stvari da loada ... pa normalno da mu treba vise memorije z*** vece kolicine textura i ostalih stvari ....

p.s. spava mi se .. ako mi josh nesh padne na pamet .. recu ti...

provjeri da li si fino drivere od stare rafe uninstalirao .. i vidi josh dodatne procese, sta vuche memoriju ..

hvala, sad cu to probat sa tom memorijom i detalji i sve su mi isti kao i sa starom grafom, nisam nista promjenio
DirectXP

camper
Grad:
Napisano : 24.01.08 u 20:41:31
tako je to ako si pevise natrpo HDD i procesa u mamoriju. Tako da pogasi malo procesa i defregmentiraj disk.

Na vrh
Odgovori