Sa ponosom Vam predstavljam projekat na kojem se dugo vremena radilo, tačnije GAMERS.ba Minecraft Klijent.
Sigurno sada govorite kako je to sve samo glupost, te da je to još jedan niz običnih MC klijenata, samo što će ovaj imati naš logo, eh pa varate se !
Također Vam ponosno predstavljam i našeg novog kodera,
m0k1ja koji je ponajviše zaslužan za ovaj projekat.
Ovakav klijent će biti povezan sa serverom(za takvo nešto NIKAD nisam čuo, tako da mislim da smo prvo uopšte koji ćemo isto imati).
Na šta se pod time misli?
Klijent će biti BESPLATAN, ali će vam davati MOGUĆNOST DA MIJENJATE SKINOVE !!! Da, da, skinove će te mijenjati besplatno !
Kao i u svemu, ovdje postoji jedna "caka", ovakav klijent PROTIVI se pravima MOJANG tima (developeri Minecrafta) te zbog toga ga mi ograničavamo SAMO na naš server(skinove vidi samo oni sa našim klijentom i na našem serveru !
Nemojte moliti, nemojte pitati za source kod.
Kako je zamišljeno da vi mijenjate skinove?
Jednostavno da jednostavnije ne može biti !
Jednostavnom posjetom na link koji će izgledati približno slično ovome:
http://www.gamers.ba/mcskin
Vi ćete dobiti potpuno novu stranicu sa informacijama i login funkcijom. Login funkcija će vjerovatno biti povezana sa onom na serveru, a ne onom sa GAMERS.ba stranice.
Klijent će prvobitno biti u testnoj fazi gdje nam treba 10 testnih igrača na našem serveru(prijave u komentare). Nakon testne faze ulazi u BETA fazu gdje će te moći koristiti SAMO one skinove koje mi dopustimo (kako bi vidjeli kako će se sam odnos server-klijent ponašati). Naravno, mi ćemo uploadati svojih 50 skinova, a nakon toga će biti otvarane teme sa prijedlozima za skinove. Bilo bi glupo da primjera radi, 15 ljudi ima isti skin, te će stoga jedan skin biti ograničen na 5 ljudi.
Sve prijedloge i kritike molim u komentare.
Dobar prijedlog će biti nagrađen aplauzom.
Spam, glupiranje, pretjerivanje i molbe za source/php kod će biti ošamarene !
Brix, ispred GAMERS.ba Minecraft Coder tima.
1# Post editovao
Brix datuma 27.03.12 u 19:38:53
2# Post editovao
Brix datuma 27.03.12 u 19:39:54