Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Batman: Arkham Asylum Batman: Arkham Asylum

Biggie_PK

pr0
Grad: Provjeriii mi galeriijuuu plssss <3333333

Tema : Batman: Arkham Asylum (208 pregleda i 9 odgovora)
Napisano : 24.08.09 u 02:33
Znam da sam danas (ustvari jucer) otvorio novu temu ali ovo mi je zaista vazno. Ovu igru cekam vec dugo vremena, tacnije oko 5-6 mjeseci kada je i najavljena. Nakon sto me Wolfie pomalo razocarao ocekivao sam da ce barem Batman, Dragon Age ili CoD 6 biti nešto.
Za Dragon Age i CoD 6 se ne moram bojati - biti ce veliki hitovi sa obzirom na to koji razvojni timovi stoje iza tih igara - BioWare i Infinity Ward. Sa druge strane, pribojavao sam se kraha novog Batmana sa obzirom da tim koji ga je pravio nije imao dugo iskustva. Ali...
Igra ce biti port za PC, ali prema prikazanom na konzolama biti ce veliki HIT i na PC-u!
Samo da napomenem da je igra dobila prosjek od 91% na GameRankingsu pocev od odlicnih 96% na GamesMasteru, pa do 93% na IGN-u...
Samo da ne useru kontrole i kameru i imati cemo odlican pocetak skolske godine.
par ss-ova:

Kao sto se da primjetiti igra vrvi HDR-om i dinamičkim osvjetljenjem. Sve slikice su real-footage znaci iz prave igre + nemaju AA! Zamislite kako bi igra izgledala sa AA-om. BTW. Prica se vrti oko Jokerovog oslobađanja svih osuđenika Arkham Asyluma nakon što ga Batman dovede tamo. U ulozi drugog lica Bruce Wayne-a trebate uci u Arkham Asylum i unistiti Jokera, Riddlera, Poison Ivy itd...
Igra igrača uvodi u jedinstveni, atmosferični i bolesni svijet Arkham Asyluma, Gothamove bolnice/zatvora za mentalno nestabline u kojoj su se kupili negativci. Pretezno ce te se boriti u klaustofobicnim i zatvorenim prostorijama u kojima Batman ima prednost domaceg terena, mraka.
Igra je stealth akciona, sto znaci da cete se pretezno kretati iz sjena, ali i postoje i Max Payne nivoi u kojima se obracunavate sa hordama protivnika. Igru je najlakse zamisliti kao grublju i brutalniju verziju Hitmana, jer ce biti nekih stvari koje nisu dobre za zeludac.Kako se igra bude privodila kraju, okruzenje a i sam vitez tame ce biti bukvalno izgrebani, od velikih rupa u zidovima i zemlji, preko oziljaka na Batmanovom odijelu. Gameplay ce biti brutalna kombinacijua detektivskog istrazivanaj i borbe .Batman moze koristiti svoje skupocjene gatgete da unisti protivnike, ili ih moze zadaviti iz mraka. Pricu je pisao dobitnik Emmy-jeve nagrade Paul Dini, pa se barem tu ne moramo brinuti. Glas Jokeru je dao Mark Hammil, koji je Jokera utjelovljavao i u crtiču Batman. Neki su Batmana vec proglasili najboljom comic igrom ikad. Igra ce izaci Sep 15, 2009.

Demo za PC je slobodan za download, a zauzima oko 2 GB. Moze se skinuti sa oficijalnog sajta B: AA.

Eto da cujem vasa misljena...
The_Dream

nap
Grad: Sarajevo
Re : Batman: Arkham Asylum
Napisano : 24.08.09 u 02:56
Veliki sam fan Batmana-a i sa velikim ocekivanjima docekujem igru.

Nadam se da ce biti dobra (mislim na kontrole i to ) jer su vec nekoliko igrica usrali samo zbog kontrola.

Ako sve bude kako je receno bit ce vrh vrhova,i valjda ce biti u projesku sa Assassins Creed 2 Modern Warfare 2 itd :)
Gamers.ba hljeb
Napisano : 24.08.09 u 03:41
S3phirotH

pr0
Grad:
Napisano : 24.08.09 u 03:41
Iskreno, mislim da ce ovo biti jos jedna u nizu igara koje su propale. Naime, svaka igra radjena prema blockbusteru ne moze da valja. Isto tako, svaki blockbuster radjen prema igri ne moze valjati. To je zakon prirode koji je itekako poznat, nama, gamerima.

Hmm, moguce je da ce se fanovima svidjeti. Ista stvar je i sa Spider-Manom i Super-Manom. Igre su nekvalitetne i kratke. Grafika donekle nije losa, ali ostatak igre je povrsno uradjen. Moram priznati da redovno igram Spider-Mana jer volim taj serijal. No, ipak ne mogu pohvaliti igru. Donekle sam uzivao igrajuci taj serijal, ali brzo dosadi. Inace ono sto pocnem da prekucavam i zavrsim. Jednostavno to je moj stil.

Kada pocnem igru > zavrsim je.

AltF4

nap
Grad: Nedodjija BB
Napisano : 24.08.09 u 07:57
Po ovom sto gledam i citam, igrica izgleda prejebeno.
sad kako ce to sve ispast, valja sacekat pa da vidimo
waeen

nap
Grad:
Napisano : 24.08.09 u 08:04
Po meni mislim da se s razlogom bojis betman nevjerujem da ce izaci na nesto extra sto se kaze jednostavno iz igre u igru im grafike nisu na najboljem nivou itd nadam se da ce uspijeti popraviti barem nesto ako nemogu se nositi sa najboljim igrama
NIJE_BITNO

camper
Grad: Za kompjuterom
Napisano : 24.08.09 u 09:55
S3phirotH je napisao/la:
Iskreno, mislim da ce ovo biti jos jedna u nizu igara koje su propale. Naime, svaka igra radjena prema blockbusteru ne moze da valja. Isto tako, svaki blockbuster radjen prema igri ne moze valjati. To je zakon prirode koji je itekako poznat, nama, gamerima.

Hmm, moguce je da ce se fanovima svidjeti. Ista stvar je i sa Spider-Manom i Super-Manom. Igre su nekvalitetne i kratke. Grafika donekle nije losa, ali ostatak igre je povrsno uradjen. Moram priznati da redovno igram Spider-Mana jer volim taj serijal. No, ipak ne mogu pohvaliti igru. Donekle sam uzivao igrajuci taj serijal, ali brzo dosadi. Inace ono sto pocnem da prekucavam i zavrsim. Jednostavno to je moj stil.

Salžem se btw,Spiderman svi djelovi shit
Biggie_PK

pr0
Grad: Provjeriii mi galeriijuuu plssss <3333333
Napisano : 24.08.09 u 10:41
S3phirotH je napisao/la:

Igra je dobila odlicne ocjene na konzolama, i na PS3 i na Xboxu prosjek je bio 91%, sto znaci da je igra vec super. Ipak, sa obzirom da je pravi nedokazana i neiskusna ekipa moze malo uliti strah, ali ne mislim da ce biti totalni krs. Rekao bih da ocjene nece ici ispod 80%, a to je itekako dobro.

Evo minimalni (ocekivani zahtjevi za PC):
Minimum System Requirements
Processor: Pentium 4 @ 3 GHz/AMD Athlon64 3000+
Memory: 1 GB
Hard Drive: 9 GB Free
Video Memory: 256 (nVidia GeForce 6600/ATI Radeon X1300)
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive

Recommended System Requirements
Processor: Pentium D @ 3 GHz/AMD Athlon64 X2 3800+
Memory: 2 GB
Hard Drive: 9 GB Free
Video Memory: 512 MB (nVidia GeForce 7900 GT)
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c or 10
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive

Znaci nista pretjerano, igru bi na High detaljima danas mogao pokrenuti prosjecan PC. Jos jedna stvar koja me plasi je eventualna neoptimizovanost, sjetimo se GTA IV, igra je imala najogavnije tehničke karakteristike ikad, i ubijala je gameplay. Nadamo se da se to nece desiti Batmanu.

Btw, igru pravi nekakav Rocksteady Studios, a izdavac je Edios. Ova ekipa Rocksteady Studios, osnovana je 2004. a iza sebe, pored Batmana, imaju samo jos jednu igru.

Jos ss-ova, ovi su sa Xbox-a

Primjetite cool recke na glavi neprijatelja.
inQue

nap
Grad:
premium

Napisano : 24.08.09 u 10:58
Ovako po izgledu grafike i konfiguracije koju zahtjeva igra je prejaka.Ali nista se nemoze reci dok se ti sam neuvjeris kakva je ustvari to igra.
proxio95

nap
Grad: Velika Kladuša btw. imam najjacu galeriju :D
Napisano : 24.08.09 u 12:05
Mislim po grafici i gameplayu je uredu,ali to je s3ephiot rekao da koja igrica bude napravljena prema blockbusteru ili obrnuto nece uspjeti,jedino ce se svidjeti fanovima
Alija

nap
Grad: Sarajevo
Napisano : 25.08.09 u 23:55
Na ovim slikama se vidi da je odlicna grafika, a nadam se da je i gameplay takodjer odlican !
Na vrh
Odgovori