Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet World of Warcraft Bullet Ultimativni PVP/ARENA/RATED BATTLEGROUNDS sucess [GUIDE] - updated 25.01.11

Offline Indiron
Avatar
nap
Postova: 100

1157 pregleda, 26 odgovora i 0 glasova
Napisano : 09.12.09 u 09:46

Ultimativni PvP GUIDE: ovo je guide koji ce (nadam se) pomoci mnogima u uspijesnosti PVP-a (battlegrounds, arena, dueli i druge stvari)

O meni, aka. moj profil:
Wow iskustvo od pocetka vanille [6godina+]
Focus: PVP
Klase koje sam igrao/igram: Paladin, Priest, Mage, Druid
Trenutni main Character name: SHINee @ Haomarush , Mirosh @ Stormscale
Guild: Hydramist
Titule: Merciless, Vengeful, Relentless Gladiator, High Warlord + gladiator u svakoj ostaloj sezoni.

Anyway, za pocetak potrebno je poznavati po cemu je neko uspijesan u pvpu; pro imba, awesome itd bla bla.
Odgovor na ovo pitanje se svodi u predvidjanju poteza protivnika i poznavanje svake klase i koji abbility-i / spellove svaka klasa posjeduje i percepcije tj. koliko igrac vidi sta njegovi neprijatelji rade i sta se desava oko njega.

- KEYBINDINGS-i i kretanje u wowu -

Keybindujte tj. povezite sve vase abbility-e sa tipkama na tastaturi, cak iako se radi o buffovima etc i slicno, vidjet cete koliko je sve jednostavnije nego klikanjem na bar-ove. Jednostavno povezite abbilitye na sve sto vam je blizu MOVE FORWARD, STRAFE RIGHT i STRAFE LEFT keybindingsima za pokret vaseg charactera. (sve sto je blizu Q,W,E,S).
Keybindingsi koji su najlaksi dohvatu ruke su; shift +, ctrl + D,A,F,T,G,V,C,X,Y,H,12345, te ako ne zelite da su vam barovi preplavljeni sa mnogo keybindingsa, mozete koristiti modifier macros-e kao sto su npr:

/cast [modifier:shift] Fire Ward
/cast [modifier:ctrl] Frost Ward

pritiskom na shift i keybind na koji ste smjestili ovaj spell npr."F", kada koristite " shift + F" dobijate fire ward, a pristiskom "control + F" dobijate Frost ward.

totalni detaljan guide za keybindingse mozete naci ovdje: http://elitistjerks.com/blogs/yes/207-how_you_can_become_gladiator_keybindings_part_i.html


- KRETANJE ! OKRETANJE S MISEM ! -

Sto se tice kretanja u wowu, svi top pvp igraci koriste mis da se okrenu umjesto tastature. npr. igraci koji klikaju spellove moraju okrenuti character sa tastaturom i tipkama A i D kako bi se okrenuti prema pravcu targeta, dok igraci koji koriste mis drze desni click, krecu se sa STRAFE right i STRAFE left,
okrecu sliku drzeci desni click dok za castovanje spellova koriste keybindingse i 100% su brzi od playera koji koriste tastaturu da okrenu svog charactera licem prema protivniku. Playeri koji se okrecu bez misa (samo sa tastaturom) zovu se keyboardturneri, a pogotovo ako igraju neku melee klasu (npr. rogue, warrior, ret paladine etc) nece moci izvrsavati napade ako se protivnik okrece oko njih misem, evo mali primjer: (video1 - keyboardturning, video2- keyboardturning, video3 - clicking is BAD)
http://www.youtube.com/watch?v=LHgj0RDJ9RA
http://www.youtube.com/watch?v=iDXQLSigIhw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZK2XgI38tzI&feature=related


- CASTER KLASE! FAKE CASTING, CC, DIMINISHING RETURNS, HEALING REDUCEMENT EFFECTS ILI MS EFFECTI -

Mnogo klasa ima melee interrupt effekte za spellove kao sto su Pummel(warrior), Kick(rogue) i drugi i Magic interrupt effecte koji su pretezno ranged kao sto su Counterspell(mage), Spell lock(warlock), Mind Freeze(death knight), Wind Shear(shaman), [CATACLYSM UPDATE] Skull Bash (druid), Rebuke (paladin).
Ako stojite i castujete spell, protivnik ce uvijek pokusati da prekine taj cast nekim interruptom. Zato sto znate da ce protivnik sigurno pokusati da interruptije spell, castujete par mili sekundi ili sekundu (ovisno koliki je vrijeme casta tog spella) i onda prekinete cast tako sto se pojmerite. S time ce protivnik iskoristiti interrupt i nece interruptovati nista, tako da poslije toga mozete nastaviti sa castovanjem koliko hocete.
primjer video: http://www.youtube.com/watch?v=jhT3d5fn00U
Takodjer, ako se pitate kako cete znazi kad je odredjeni interrupt ponovo spreman postoji addon: "Afflicted" i addon "Interrupt Bar" koji pokazuju koliko je sekunki preostalo dok protivnik moze iskoristiti interrupt ponovno.

CC ili takozvani Crowd Controll u pvp-u ima diminishing returns ili jednostavno objasnjenje: svaki put kada mage polymorphuje nekoga, spell ce prvi put ostati 8 sekundi [CATACLYSM NERF], drugi put duplo manje i treci put duplo manje od drugog puta. npr. Vrijeme drzanja Cyclone spella na targetu prvi put: 5 sekundi, Cyclone drugi put; 3 sekunde, Cyclone treci put: 1 sekunda.
Ako u protivnickom timu postoji healer, bez cc-a i interrupta target nikada nece umrijeti samo od dmga.

Healing reducement effects [CATACLYSM NERF] (ms effects) ili tkz. minus healing effekti su abbilitys tipa Mortal Strike(-10% healing), Wounding Poison (-10% healing), mage -permafrost talent] (-10%) koji reduciraju vas healing za toliko procenata koliko MS effekat daje, (ms effekti ne mogu ici preko 10% u pvpu), mortal strike, i aimed shot se mogu ukloniti Hand of Protection spellovm od strane paladina, a wounding poison od strane abolish poison, cleanse, ili cleansing totem spellova od druida, paladina i shamana + stoneform dwarf racial-a.


- ADDONI ili dodatci -

Addoni su dodatci za wow koji imaju ulogu pomagala za odredjene stvari.
Ako ne zelite da zavisite previse na pomagalima kao sto su dodatci koji vam govore kad neki protivnik nesto castuje ili da vidite samo tremor totem a ne druge toteme etc onda ne preporucujem nista drugo od arena targeting frames-a.

Nesto sto zelite da imate u areni je focus frame koji vam pokazuje sta odredjeni igrac radi bez targetovanja istog. Addoni kao sto su gladius imaju focus na klick opcije. (komanda /focus)

Neki od must have addon-a :

SnowfallKeyPress - ovaj addon reducira delay na pritisku tastature i samim tim "poboljsava" reaction time ili ping
Afflicted ili InterruptBar - ovaj addon pokazuje protivnicke cooldowne (updateovanu verziju mozete naci na arenajunkies.com)
Quartz - ovaj casting bar addon pokazuje sve moguce vrste casting bara
Gladius - najbolji arena targeting addon atm
Dominos - najbolja zamjena za default blizzard barove, opcija /kb za brzo beybindovanje.
Move Anything - uz pomocu ovog addona mozete pomjerati svaki dio interface-a.
Aloft / Tidyplates - ovaj addon postavlja nameplates-e na novi lvl
Grid - pretezno najbolji party / raid frames addon jer pokazuje sve sto trebate znati.

Sve ove addone mozete naci na wowinterface.com ili na curse.com downloads, neke od najnovijih verzija za pvp addone na search funkciji arenajunkies.com site-a.


- ARENA, KONPOZICIJE, LOS PILLARI ILI STUBOVI, NAMEPLATES, GLAD TITULE, SIT DRINKING, LEKSIKON PVP POJMOVA -

Arena je najveci dio pvp community-a, i sastoji se iz sistema ladder boarda koji se moze pratiti na http://eu.wowarmory.com/ site-u. Postoje 3 vrste arene: 2v2 , 3v3 i 5v5. 3v3 je najizbalansirajini bracket, te se koristi za turney-e. dok je 2v2 uvijek bio neizbalansiran a 5v5 previse random i tesko organizovati.
Svaka arena ima svoje specificne uticaje na razlicite kompozicije; npr. warlock klasa trenutno ima najveci benefit u Blades Edge areni zbog teleportacije na most, dok teamovi i kompozicije koji sadrze death knighta i elemental shamana mogu death grip-ovati nekoga na nizi nivo ili ga odbaciti sa thunderstorm spellom, slicno sa blades edge-om ali vise efektivno u dalaran areni zbog healing i dmg range-a.
Ring of Valor je "nuke" arena u kojoj kompozicije koje ovise o brzim killovima i targetima u open arei.

najuspijesnije 3v3 kompozicije trenutno su:

LSD - Lock / EleShaman / Druid
WMP - Warrior / Mage / Paladin ili Priest
WLD - Warrior / Lock / Druid
RMP - Rogue / Mage / discPriest ili shadowPriest
TSG - Najcesce Paladin healer ili druid / Warrior / Death Knight
Beastcleave - Paladin healer / Hunter / Enhancement Shaman
Wizzardcleave / Wizards - Mage / Shadow Priest ili Ele Shaman + bilo koji Healer
RLS - Rogue / Lock / Shaman
Kittycleave - Resto Druid / Feral druid / Rogue
Mancleave - Arms ili PROT Warrior / ProtDPS paladin / Druid
PHD - Holy Paladin / Hunter / Death Knight
Dispellcleave - DiscPriest / Holy Paladin / Warrior
RRP - Ret Paladin / Rogue / discPriest
Shadowcleave - restoDruid ili Holy Pala / Death Knight / affliWArlock

LOS ili line of sight abuse je kada neko zloupotrebljava stubove ili vizualne prepreke da bi izbjegao spellove ili igrace. Da bi znali gdje se tacno odredjeni protivnici nalaze kada su iza stuba, pillara, ili necega drugog tu su NAMEPLATES, oni se default aktiviraju sa shift + v a mozete ih keybindati na nesto drugo, za bolje detektovanje tremor totema i ostalih stvari kod nameplates-a tu je i aloft addon.

Gladiator titule su dodijeljenje kalkulacijom; 0.5% od svih ukupnih aktivnih TOP timova na battlegrupi dobije gladiator titule i Gladiator's mount (u ovom slucaju frostwyrm za odgovarajucu sezonu). Rank 1 je pozicija broj jedan i ako igrac zadrzi tu poziciju do kraja sezone, dobija titulu npr. < Brutal Gladiator >, koja ostaje nakon svake sezone kao perma title. Ovakvi igraci u obicno visoko-respektovani u pvp sceni.

Takodjer, moguce je koristiti vodu u areni kada je neko prakticno jos uvijek u combat-u (sit drinking), tako sto igrac saceka priblizno vrijeme pokusavajuci da izadje iz combata, tacno prije toga castujuci heal, i koristeci vodu u isto vrijeme, npr. ja sam paladin, cekam 5 sekundi da izadjem iz kombata, 4 sekunde prije neko sto izadjem iz combata pocnem castovati holy light, cast zavrsi, stisnem keybind za vodu, pocnem piti iako sam u combatu sad nakon koristenja tog holy light spella. (ovo pretezno treba raditi sa spellovima kao sto su regrowth, holy light, greater heal, prayer of mending etc.)

PvP Pojmovi:
LoS - line of sight
BG - battlegroup
AoE - area of effect dmg
Juke - fake cast
Cleave - kompozicija koja se sastoji iz heavy melee team-a i obicno sadrzi warrior klasu
CC - Crowd Controll
RNG - Random Number Generator
GCD - Global Cool Down - (nakon svakog spella, tu je 0.75 second delay koji vas sprijecava da istantno ispalite milion castova i abbilitya)
Burst - mnogo damage-a u kratkom periodu
Season (s1-s9) - sezona, jedan period trajanja arene, arena setovi etc.


- MOTIVACIJA I ZAINTERESOVANOST, KOMUNIKACIJA, PRIORITETI U ARENI, UKUPAN GAMEPLAY -

Uvijek cete imati prostora za poboljsanje, kada to prihvatite automatski postajete bolji. Sta god da je u pitanju, uvijek imajte u umu da mozete postati bolji u odredjenim stvarima.
Gledajte stream igre i videose najboljih top igraca na svijetu. Pratite pazljivo sta rade i kako se igra odvija u areni. Nesto sto ljudi nazivaju "skill" moze se objasniti kao primjer za sta igraci koriste svoj GCD, i neki igraci porede GCD sa igrom saha (turn based) u principi da je svaki GCD jedan turn.
Komunikacija je veoma bitna u areni, bez komunikacije nema teamplay-a. Pokusajte sto vise da pricate sa partnernima i pokusajte da najavite vas i neprijateljev nadolazeci CC, ne svadjajte se oko targeta mid game, ako ide lose. Ako neko iskoristi pvp trinket, i u dobroj je poziciji, najaviti swich je veoma dobra stvar, ili cc chain.
Vas glavni prioritet u areni je:1. NE UMRIJETI, 2. NE DOZVOLITI DA VASI PARTNERI UMRU, 3. NEMOJTE DOZVOLITI DA VAM POBJEGNE NEPRIJATELJ. 4. BURSTUJTE KADA VAS NEPRIJATELJ NEMOZE BITI HEALOVAN, 5. ZADRZITE DMG KADA ZNATE DA NEMOZETE BURSTOVARI NEKOGA DO SMRTI.
Uvijek imati na umu gdje je vas healer i dali je u stanju da vas heal-a i dali ga los-ujete, i uvijek gledajte sta se desava SVEUKUPNO u areni, TUNNELVISION je kada se osoba fokusira samo na jednu stvar ili target cijelo vrijeme i ne gleda sta se desava sa strane ili u igri, aka. ne zelite to da radite u areni.


- GEAR CHOISE, NAJBOLJI PRIMJERI TOP PLAYER-A, RECAP -

Cataclysm update: Preporucen max br. resilience-a za svaku klasu (2800+).

Preporuceni top playeri - kompetativni pvp;

-Death Knight-
[EU]Another
[EU] Noonia
[US[ Massives

-Warrior-
[EU] Barburas
[EU] Shawir
[EU] Moldran
[EU] Seb
[EU] Paperkat

-Druid-
[EU] Enigmz
[EU] Loopay
[US] Spoh
[EU] Tzimiscé
[EU] Beasteh
[EU] Hyox

-Priest -
[EU] Hydra
[KR] Numberone
[US] Billian
[EU] Asgodx
[EU] Orly
[US] Sodah
[RU] Phenomenon

-Mage-
[EU] Danzka
[EU] Trigz
[EU] Ziqo
[EU] Flyn
[KR] Orangemarmalade
[US] Venruki

-Rogue-
[EU] Kalimist
[EU] Khuna
[US] Reckful
[EU] Booztx
[US] Woundman
[EU] Desis
[KR] Hiren
[US] Neilyo
[EU] Xom

-Warlock-
[EU] Inflame
[US] Azael
[EU] Draintrainy
[EU] Ginghis
[US] Snutz

-Paladin-
[EU] Flubbah
[US] Zilea
[EU] Shinee
[EU] Fraki

-Shaman-
[EU] Glyptic
[US] Kollektiv
[US] Flexx
[US] Toez
[US] Tenderloin
[US]Douja

-Hunter-
[EU] Cherez
[EU] Jiffy
[EU] Braindeadly


-RATED BATTLEGROUNDS-

-Generalna situacija-

Sa dolaskom nove expanzije WoW Cataclysm uvodi rated battlegrounds system, jos jedan sistem za koji ce postojati rating i ranking ali ovaj put posebno za player-a, a ne za cijeli team. Postoji 10vs10 [Warsong Gulch, Twin Peaks(NEW), Battle of Gilneas(NEW)], te zatim 15vs15 bracket [Arathi Basin, Eye of The storm, Strand of the Ancients].
Nakon pobjede player dobiva odredjeni broj conquest pointsa s kojima moze kupiti pvp gear, a cap tih poena sedmicno ovisi o arena ratingu ili battleground ratingu.


-Najcesci setupsi i kombinacije-

Za 10vs10 najefektivnije su kombinacije sa 3 ili 4 healera i prot fc, naime:
PROT WARRIOR (flag carrier) -> Battle for Gilneas Arms warrior
Mage (jedan ili dva)
Rogue (shadowdance spec za 2x smokebomb)
Resto druid
Holy paladin (2x, ako ne 2x onda 1x pala i 1x disc priest)
Resto shaman
Death Knight
Feral Druid ili Hunter
Affli Warlock (drain mana spam+cc)

Za 15vs15 najefektivnije su kombinacije sa sto vise mage-eva (2 +), 2 holy paladina i sve ostale klase koje su efektivne u igri (Hunteri = shit, Ret = shit, disc = shit... etc etc) PREPATCH.


-Glavna Strategija i ideja-
Vecina teamova pocinje sa rotacijama Crusader Aura -> Aura Mastery za dodatni mount speed kako bi sto brze stigli do baza i flagova.

Battle of Gilneas
Ovdje je glavna strategija ZERG/RUSH sa 9. Radi se o battlegroundu koji se sastoji iz tri baze. Prve najblize baze (Mines i Lighthouse) cap-ovane su od strane samo jednog igraca (najcesce hunter ili feral) koji ostaje tu da brani flag u slucaju da vise neprijatelja dolazi, report-a i brani flag dok ne dodje pomoc od strane ostatka team-a. Ostatak Team-a rushuje Waterworks, najcesce sa 2x Aura Mastery / Smokebomb na flag i mageom koji pokusava sprijeciti neprijatelje da dodju do flag-a i interruptaju cap. + baca Ring of Frost oko smokebomb-a za jos par dodatnih sekundi cc-a. Strategija je komunikacija, sto brzi reporti, na kojeg targeta je fokusiran sav dps i kuda se protivnici krecu / idu.
Ako dodje do situacije gdje se igra odvija duze vremena i svaki team ima samo jednu bazu dok se bore za cap trece, najbolja je odluka da neki igraci umru namjerno, ressaju se, dok mage-evi i healeri uspore protivnicki team na istoj bazi, dok ostatak igraca koji su se svijeze ressurectovali napadaju vec osvojenu bazu prije nego ostatak neprijateljevog teama stigne u pomoc.

Twin Peaks / Warsong Gulch - Capture The Flag
Za ove BGove je najvaznije istaknuti da je prot warrior GOD. Za success rush-ovati sredinu bg-a i poslati jednog healera zajedno sa prot warriorom da zgrabi FLAG dok ostatak team-a se bori u sredini. Svi healeri se skupljaju da assistaju prot warrioru, tu su intervene, freedom, leap of faith, heroic leap i ostali trikovi koji ce pomoci warrioru da brze i sigurnije stigne do baze. 3 Healera i prot warrior ostaju u bazi sve dok ostatak team-a ne vrati Flag. Uvijek komunicirati da se zna kada ce flag pasti.

15vs15 BGS.
(AB / EOTS / SOTA)

Mage = GOD u ovom slucaju. Magovi su kljuc pobjede u ovim BGovima jer imaju nevjerovatan CC. Koristiti dva mage-a samo da biste usporiti cijele teamove na putevima do baza, Rushovati clockwise ili counterclockwise (EOTS), spammovati cleanse, ili nova coc, frostbolt (SOTA), ili usporavati ljude na road-ovima (AB).


- PVP MOVIES - p.s. slijedi samo par videa po klasi, vise pvp videos-a mozete naci na dole izlistanim portalima ili trazeci imena specificnih igraca gore na listi.

Ovdje su samo neki od UPDATE-ovanih primjera kako kompetativni pvp izgleda.
http://www.arenajunkies.com/showthread.php?t=228581 KHUNA - ROGUE
http://www.arenajunkies.com/showthread.php?t=231739 WOUNDMAN - ROGUE
http://www.arenajunkies.com/showthread.php?t=217889 HYDRA - PRIEST
http://www.arenajunkies.com/showthread.php?t=225179 [CATACLYSM MAGE STATUS] - LIPSTICKFX
http://www.arenajunkies.com/showthread.php?t=127154 VILEROZE - MAGE [PRE CATACLYSM]
http://www.arenajunkies.com/showthread.php?t=227588 FLUBBAH - PALADIN
http://www.arenajunkies.com/showthread.php?t=232377 MASSIVES - DK
http://warcraftmovies.com/movieview.php?id=173945 SNUTZ - WARLOCK


- CATACLYSM UPDATE - 26.01.2011
- Uskoro i bg system indepth guide
- Uskoro i paladin + priest indepth glass guide + videos


Elite siteovi posveceni pvp i wow community-u:

arenajunkies.com (arena community site)
hydramist.net (hydramist guild, all about hydra and kalimist, videos, streams and more and wow news)
reckful.com (pvp videos portal, reckful, azael etc)
mmo-champion.com (wow patch updates and news)
warcraftmovies.com (wow movies hosting site)
noobflicks.com (videos hosting site)
elitistjerks.com (wow calculations and theorycrafting)

Nadam se da vam je ovaj guide pomogao, ako ima ikakvih pitanja, plx pitajte direktno na profilu.
1# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 05:52:23. Razlog: cataclysm update.
2# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 06:40:02
3# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 06:40:30
4# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 06:43:33
5# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 06:45:41
6# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 14:43:23. Razlog: EU & US tags
7# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 15:02:24
8# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 15:04:01. Razlog: eu tag
9# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 15:07:21
10# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 15:09:12
11# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 15:14:06. Razlog: [U] i [B] tags
12# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 15:17:25. Razlog: linkovi
13# Post editovao Indiron datuma 25.01.11 u 15:21:20. Razlog: vise linkova
Offline reeq
Avatar
nap
Postova: 920

Imba guide , ali nema uspjeha bez "feeeeelinga" 
Al najjaci bindovi sto sam ikad vidio su na numpad dijelu tastature.
Gamers.ba
Avatar
Rank 0

Offline Indiron
Avatar
nap
Postova: 100

evo dodao sam edit na kraju rofl XD
Post dobio aplauz od trapoo
Offline Gamers_ba_kruh
Avatar
nap
Postova: 803

Svaka čast za ovo:) 10/10, valjda će u sticky
Offline
Avatar
nap
Postova:

svaka cast ocami evo jos jedna stranica za neke korisne makroe

http://wowmacros.com/
Post dobio aplauz od trapoo
Offline trapoo
Avatar
nap
Postova: 432

Procitao sam tut, i svidja mi se. Veoma si sve lijepo srocio, i poslozio (po redu) i takodje rekao sve sto treba (znati / da znaju) za PvP. A vidim da znas dosta toga, ako se ja budem vracao ponovo u WoW vode, moracemo organizovati neki arena team, da vidim kako ce to ici  (jer je moj Turcin /inace pvp mate/ prestao igrati WoW 4ever).
Aplauz + sticky + svaka cast
Offline Sh4ringaX
Avatar
nap
Postova: 436

Svaka cast za ovo, sve si odlicno objasnio, mada je tu vazno i iskustvo  sve u svemu odlicno 
Offline MAND4
Avatar
nap
Postova: 3305

Ty brate  Veoma dobar guide ...
Ja malo sucksam u PVP-u mada imam slicne gear-ove kao k'o sto ti preporuci (samo fingeri i trinkeri nisu na mjestu )
Al' et' kod mene Q i E su bindovani za spelove tako da se ne mogu rotirat sto se kaze 
Uveliko si mi pomogo sto se tice arene 
Zasluzen aplauz i sticky 
Offline grgaaa
Avatar
nap
Postova: 104

MAND4 je napisao/la:
Ty brate ;D Veoma dobar guide ...
Ja malo sucksam u PVP-u mada imam slicne gear-ove kao k'o sto ti preporuci (samo fingeri i trinkeri nisu na mjestu :D)
Al' et' kod mene Q i E su bindovani za spelove tako da se ne mogu rotirat sto se kaze :D
Uveliko si mi pomogo sto se tice arene :D
Zasluzen aplauz i sticky ;)
pa stavis A strafe left i D strafe right
Offline Indiron
Avatar
nap
Postova: 100

drago mi je da vam se svidja, anyway, napravit cu class guides za klase koje igram: (mage, paladin, priest, druid) u sljedecih par dana
Offline Mesoha
Avatar
nap
Postova: 149

auu ja se ponado bice i rog da me malo poducis .. moram se popravit :D
Offline DonHatka
Avatar
nap
Postova: 39

zar nije jednostavnije posjetiti

http://www.arenajunkies.com da ti ljudi objasne sve sto trebas da znas za arenu i kako postici 2,4 k rating
Offline fr0zen
Avatar
nap
Postova: 263

Prejak TUT,svaka ti cast ,vidi se da nisi samo copy paste sa neke stranice,zbog gramatickih gresaka  
Post ošamario fr0zen
Offline CloudStrife
Avatar
nap
Postova: 281

Indiron je napisao/la:
drago mi je da vam se svidja, anyway, napravit cu class guides za klase koje igram: (mage, paladin, priest, druid) u sljedecih par dana
Ako se vec kontas time baviti, moja preporuka je da Frapsash par svojih arena partija i da kasnije dodash audio comment ..
Offline Indiron
Avatar
nap
Postova: 100

Vec radim na tome, imam vec neki footage frapsovan, i da.. sto se tice gramatickih gresaka mogu samo reci lol xp
Offline Sex_Machine
Avatar
nap
Postova: 163

E sry sto zamaram al me zanima posto mi je spor racunar skroz radi procesora koji je 1.8,dali addonsi daju veci ping ? ... dakle dal ce mi jos vise trzat wow jer ga i ovako jedva igram, kad instaliram addone ?
Offline Indiron
Avatar
nap
Postova: 100

Sex_Machine je napisao/la:
E sry sto zamaram al me zanima posto mi je spor racunar skroz radi procesora koji je 1.8,dali addonsi daju veci ping ? ... dakle dal ce mi jos vise trzat wow jer ga i ovako jedva igram, kad instaliram addone ?
Postoji razlika izmedju pinga i fps-a (frames per second) ili tkz trzaja koje ti opisujes.
"Ping" u wow-u je latencija, tj. cisto nesto sto nema veze sa hardware-om, to je ocjena brzine slanja i primanja podataka izmedju tvog wowa (tj. konekcije) i wow servera na kojem igras. To nebi trebalo da utice na "trzaje" u wowu.
"FPS" ili frames per second ti pokazuje koliko brze ti computer renderuje frames'e, tj. koliko brzo hardware na tvom racunaru updajtuje sliku na tvom monitoru u igri.
Addoni ti koriste dosta RAM memorije, pogotovo neki unitframes addoni, nameplates addoni, atlasloot i drugi i usporit ce ti igru ili fps dosta, a sto se tice pinga, addoni ne uticu na tvoju konekciju sa wow-om, tj. pingom, oni koriste sasvim mali dio procesora, ali zato puno memorije u nekim slucajevima, sve zavisi od addona koje koristis, neki manje, neki vise. Ako ti je slab racunar dosta ne preporucujem ti da koristis sad neke masivne addone, et tak, pozz, nadam se da sam pomogao.
Online cRANk
Avatar
nap
Postova: 1250

Indiron je napisao/la:
drago mi je da vam se svidja, anyway, napravit cu class guides za klase koje igram: (mage, paladin, priest, druid) u sljedecih par dana
Ocel to uskoro xD pretezito me zanima za mejdza i da dobar je tut pravo.
Offline Indiron
Avatar
nap
Postova: 100

trenutno radim na renderovanju videa preko premiere-a, vecina klipova je gotova, za maga i priesta.
Offline ballplaya
Avatar
nap
Postova: 3

imam par primjedbi na najbolje plr po klasama :S

najbolji dr00d = chrille
najbolji rogue= akrios
najbolji lox= akaforty,deserteagle,drakedog,anarchies
najbolji warr=gforce i swifty ( al sad je sifty prot :( )
najbolji mage=vurtne (warbarbie) flekz

i nemoras imati nijedan addon da postanes pro :S nijue da imam nesta protiv njih al addoni trebaju da olaksavaju igru tak svako bira koji :P nema ako hocete da postanete Pro PvP plr da use ovo ono neg jednostavno da pojednostavi igranje samom sebi

8-)
Offline Smok3
Avatar
nap
Postova: 416

Pitam se zašto više ne pobrišu ove retardirane postove...

Anyway, odličan guide. 5/5 definitivno

Kao što je već neko rekao, frapsaj pa stavi sa komentarima.

I dodaj po još koji link od top igraca, nije dosta samo r1 likove, jer ima puno kvalitetnih igrača kojima gear composition varira.

I definitivno stavi Reckful-ov armory! 9-)
Na vrh
Odgovori