Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Mobilni uređaji Bullet [TOP 5] Android aplikacije #1

Offline Edinho95
Avatar
nap
Postova: 1353

149 pregleda, 2 odgovora i 0 glasova
Napisano : 04.01.16 u 18:23

Dobro veče svima.

Pošto sam ugrabio nešto slobodnog vremena i tražio neke zanimljive aplikacije po Google Play store-u, došao sam na ideju da svakog ponedjeljka izbacujem po nekih kao "top 5" aplikacija za koje JA mislim da su korisne , ili nekih igrica koje su MENI zanimljive i koje bih ja želio da podijelim sa vama,.

Mislim da bi ova tema dobrodošla za ubijanje monotonije na forumu a samim time bi možda pronašli nešto što će vama biti od koristi.

Tema ovog ponedjeljka su aplikacije koje bih svrstao u podkategoriju "korisne".

Aplikacije ću redati po redoslijedu od lošije ka boljoj odnosno manje korisnijoj i više korisnijoj , ili ti ga po brojnom redoslijedu od broja 5 do broja 1.
Počnimo.

#5

Brightest Flashlight FreeGoogle Play ocjena: 4.7/5

Moja ocjena: 7.5/10

Posljednja na listi ali itekako korisna aplikacija je Brightest Flashlight. Ova aplikacija nam služi kao izvor svijetlosti koristeći sva raspoloživa sredstva od razine osvijetljenja ekrana, LED bljeskalice, i mnogih drugih osvijetljenja na vašem uređaju, da bi vam pružila najbolje osvjetljenje u trenutcima kada je to potrebno. Nema previše dosadnih reklama, jednostavnog je izgleda i obavljao posao.

#4

CPU-Z
Google Play ocjena: 4.5/5

Moja ocjena: 8/10

Nema potrebe da se išta posebno navede o CPU-Z koji je već instaliran na milionima računara i koristi se za provjeru hardware odnosno komponenti vašeg računara, u ovom slučaju vašeg pametnog uređaja. Ispunjen je korisnim informacijama kao što su informaciju o vašem uređaju, sistemu, bateriji , pa čak i termalnom dijelu odnosno temperaturama komponenti, a tu su naravno i informacije o senzorima koje vaš uređaj posjeduje.

#3

Flash Alerts 2
Google Play ocjena: 4.2/5

Moja ocjena: 8.2/10

Aplikacija koja je meni potrebna kad sam u žurbi i nemam kad da pogledam lampicu obavijesti jer je "presitna" i nije oku upadljiva, tako da lako mogu da propustim neku bitnu poruku , mail ili sl. Ova aplikacija koristi LED bljeskalicu kamere kao "lampicu" obavijesti. Mnogo je lakše znati kada ste primili neku obavijest jer vaša LED bljeskalica blinka u intervalima kao što to radi i lampica obavijesti. Možete je podesiti po želji da li za pozive ili sve obavijesti ili slično, Sve u svemu meni korisna aplikacija.

#2

Kaspersky Internet SecurityGoogle Play ocjena: 4.7/5

Moja ocjena: 8.5/10

Planetarno popularni antivrius dostupan za vaš uređaj besplatno. Jednostavnog interfejsa, radi odlično svoj posao, i po meni je no1 antivirus u svijetu. Iako nisam ljubitelj istih programa , ovaj je jako koristan i vrijedan instaliranja, osjetna je razlika i u performansama vašeg uređaja nakon instaliranja. Preporuka definitvno.

#1

PC Remote (Beta)Google Play ocjena: 4.4/5

Moja ocjena: 9/10

Jedan od meni korisnijh programa i ubjedljivo prvi na listi. PC Remote omogućava upravljanje vašim PC-om pomoću vašeg uređaja. Moguće je raditi sve normalno kao i na računaru samo uz pomoć dodira. Kontrole su onako tu i tamo dok se naviknite poslije je sve super. Program morate imati instaliran i na vašem pcu i naravno biti povezani na istu mrežu. Ovaj program je pogodan za jednostavno upravljanje recimo surfanje netom , čitanjem vijesti, slušanjem muzike i slično. Moja velika preporuka.

Izdvojio sam dosta vremena da ovo napišem nadam se da neće bit hejtanja ako su opisi malo poglupi fala ahhaha :D
1# Post editovao Edinho95 datuma 04.01.16 u 18:33:06
Offline MageGFX
Avatar
l33t
Postova: 953

PC Remote je ekstra aplikacija, jako je dobra za "trolanje" profesora na faksu dok prezentuju neku lekciju.
Gamers.ba
Avatar
Rank 0

Offline vedadvedoooo
Avatar
nap
Postova: 450

PC Remote zasluženo.I ostale aplikacije su dobre,neka manje,neka više...
Ugl. svaka ti čast na trudu i na vremenu koje si izdvojio za ovo,što se mene tiče ova ti je tema dobra i korisna,a moja neka želja za sljedeču temu je aplikacije za fotografije i video,ima ih mnogo,pa da vidim koje bi ti izabrao...

Svaka čast i samo nastavi :D
Na vrh
Odgovori