Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Join eRepublik.com and become an eCitizen
Forum Coffe shop PIK pitanje

reLo

pr0
Grad: Podgorica

premium

Tema : PIK pitanje (160 pregleda i 12 odgovora)
Napisano : 16.02.10 u 23:49
Kupio sam u petak na PIK-u mp4 player, nov. Istog dana mi je lik "poslao" paket iz Sarajeva. Danas sam išao da vidim da li je paket stigao, i vidim da nije. U međuvremenu, uđem na PIK i vidim da je lik potpuno IZBRISAO artikal, uopšte ga više nema u listi njegovih artikala. Pošto je mp4 poprilično skup (Oko 90 KM sa poštarinom) sad me zanima mogu li ja nekako, ako dođe taj paket do mene, prvo da provjerim ispravnost i autentičnost playera, pa tek onda da dadnem pare, jer, sad mi je svašta nešto sumnjivo, i sve mi se čini da bi me lik mogao zajebati. Ipak, lik ima 100% povjerenje, i 19 transakcija, ali je čudno to što je više od 50% njegovih artikala "kupila" samo jedna osoba.

Shaby

Mene sada zanima jedna stvar. Da li se ja sad mogu napravit budala i uopšte ne primiti taj paket, reći u pošti da uopšte ne znam za taj paket jer, sve mi smrdi da ću biti sjeban.
CoreDuo

nap
Grad: Banja Lula
Re : PIK pitanje
Napisano : 16.02.10 u 23:57
mozes da odbijes paket!

Pitaj u posti ili postara kad donese smijes li provjeriti, msm da ce ti dopustiti...
Gamers.ba hljeb
Napisano : 16.02.10 u 23:59
reLo

pr0
premium

Napisano : 16.02.10 u 23:59
CoreDuo je napisao/la:
mozes da odbijes paket!

Pitaj u posti ili postara kad donese smijes li provjeriti, msm da ce ti dopustiti...
Ovaj mi je stvarno sumnjiv, kao sto sam rekao, i ako ne bude dao da provjerim ja cu ga elegantno odbiti... Nisam lud da rizikujem da izgubim pare tek tako...
CoreDuo

nap
Grad: Banja Lula
Napisano : 17.02.10 u 00:01
reLo je napisao/la:
Ovaj mi je stvarno sumnjiv, kao sto sam rekao, i ako ne bude dao da provjerim ja cu ga elegantno odbiti... Nisam lud da rizikujem da izgubim pare tek tako...
naravno, veoma ispravno!

ako nist pise na paketu njegova adresa
(mora biti adresa posiljaoca na paketu ili ne smije posta da primi paket od posiljaoca da ga salje) i odes polomis ga xD
Nedac4zr4il

pr0
Grad: Na moru / Ulcinj
premium

Napisano : 17.02.10 u 00:18
Mozes da odbijes.. Pitaj u posti
ash

admin

Grad: harlem
Napisano : 17.02.10 u 00:21
zanemari te transakcije i povjerenje jer korisnici nagovaraju prijatelje da se registruju i medjusobno preprodaju stvari i dizu povjerenje (to mi je nekoliko korisnika potvrdilo)

ako dobijes mp4, slikaj ili jos bolje snimaj dok ga otvaras tako ako ne bude radio fino ga posalji nazad (zajedno sa pakovanjem) i upload video kao dokaz (npr youtube) jer bolje ti je platiti postarinu 10-15km nego 90 za nesto sto ne radi
tako bih ja uradio ..
reLo

pr0
premium

Napisano : 17.02.10 u 00:27
ash je napisao/la:
zanemari te transakcije i povjerenje jer korisnici nagovaraju prijatelje da se registruju i medjusobno preprodaju stvari i dizu povjerenje (to mi je nekoliko korisnika potvrdilo)

ako dobijes mp4, slikaj ili jos bolje snimaj dok ga otvaras tako ako ne bude radio fino ga posalji nazad (zajedno sa pakovanjem) i upload video kao dokaz (npr youtube) jer bolje ti je platiti postarinu 10-15km nego 90 za nesto sto ne radi
tako bih ja uradio ..
Kontam... Samo me zanima šta da radim sa tim videom, nakon što vratim paket nazad? Jer, koliko znam, on ga može odbiti, i ja sa opet donji.

Ne znam da li imaš iskustva sa slanjem i primanjem paketa, jer mene sad konkretno zanima da li mogu ne podići taj paket? Danas sam isao u postu, i receno mi je da ce mi postar samo donijeti obavijest, a da ja svakako moram u postu otici po paket.... Kakva je procedura oko toga da odbijem paket, da li ce mi naplatiti postarinu ili bilo kakvu vrstu nagrade, jer je ovaj ocigledno neki muljator cim mu je 15 od 19 artikala "kupila" jedna te ista osoba.
zabko

nap
Grad: Donja Kostajnica
Napisano : 17.02.10 u 00:55
Nista kupi paket i slusaj mp3
ash

admin

Grad: harlem
Napisano : 17.02.10 u 01:01
reLo je napisao/la:
Kontam... Samo me zanima šta da radim sa tim videom, nakon što vratim paket nazad? Jer, koliko znam, on ga može odbiti, i ja sa opet donji.

Ne znam da li imaš iskustva sa slanjem i primanjem paketa, jer mene sad konkretno zanima da li mogu ne podići taj paket? Danas sam isao u postu, i receno mi je da ce mi postar samo donijeti obavijest, a da ja svakako moram u postu otici po paket.... Kakva je procedura oko toga da odbijem paket, da li ce mi naplatiti postarinu ili bilo kakvu vrstu nagrade, jer je ovaj ocigledno neki muljator cim mu je 15 od 19 artikala "kupila" jedna te ista osoba.
Ne zelim te ni nasta navoditi, ali vidim da si sam primjetio da je jedna osoba imala 15 transakcija sa njim sto je malo je previse da bi bilo stvarno (sto je dokaz kakve se muljaze prave sa povjerenjem i transakcijama).
Vjerujem da mozes odbiti paket jer nema te osobe ni zakona koji te moze natjerati da ga uzmes. Hoces li platiti to odbijanje (sto je vjerovatno) ili ne, vjeruj mi ne znam, ali u svakom slucaju je bolje i to nego dati 90km za nesto sto bi moglo biti pokvareno. Najbolje ti je da nazoves postu i pitas kako ide odbijanje paketa.

Sto se tice videa, dok sam pisao post predvidio sam mogucnost da on odbije paket i da ne dobijes povrat novca (vjerovatno ne nudi, sumnjam da bi iko nudio), tako da to pada u vodu.
emir90

nap
Grad:
Napisano : 17.02.10 u 01:39
A balerine sto se nakupovala nakita :D
GA1065

luck0r
Grad: Sarajevo
Napisano : 17.02.10 u 02:29

E znaci ne znam stvarno, jesil ti lud glup ili sta vec.. Lik iz sarajeva ti poslo paket u sarajevo ?
zIvcHo

pr0
Grad: Breza
Napisano : 17.02.10 u 09:58
Ja ne znam koji si ti djavo kupovao mp4 preko Pik-a ako vec imas taj kes...pa brate mili spakuj se pa fino na skenderiju ili u imtech!
reLo

pr0
premium

Napisano : 17.02.10 u 17:14
GA1065 je napisao/la:

E znaci ne znam stvarno, jesil ti lud glup ili sta vec.. Lik iz sarajeva ti poslo paket u sarajevo ?
Nisam ni glup niti lud... Pa nisam retardiran da mi salje preko poste ako sam u Sarajevu... Problem je sto trenutno nisam u Sarajevu, vec mjesec dana... Kontas?
Na vrh
Odgovori