Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Coffe shop Ubistvo u Goraždu

Biggie_PK

pr0
Grad: Provjeriii mi galeriijuuu plssss <3333333

Tema : Ubistvo u Goraždu (219 pregleda i 22 odgovora)
Napisano : 22.06.09 u 20:52
Samo da napomenem koliko je opasno postalo živjeti čak i u jednoj ovakvoj kriminalno zaostaloj drzavi kao sto je BiH.
Naime, sinoć oko jedanaest sati trojica momaka su ubila Šaćira Stovraka, 1977, kojeg sam par puta vidio, zbog kako se navodi 30 KM za nekakav mobitel! Stovrag je preminuo na putu do bolnice...

Kantonalno tužilaštvo u Goraždu predložilo je mjeru pritvora za tri lica osumnjičena da su nasmrt pretukli Šaćira Stovraga (32) iz ovog grada, saznaje "Fokus".

Za ubistvo su osumnjičeni Admir Kadrić (2, Nazir Brezac (24) i Jasmin Paleta (33), a o pritvoru će odlučivati Kantonalni sud u Goraždu.

Teško povrijeđeni Stovrag pronađen je u subotu uveče na Iranskom šetalištu u Goraždu. Te večeri u 22.35 časova građani su prijavili policiji da se na ovom šetalištu nalazi grupa mladića koja se svađa i da bi moglo doći i do većeg incidenta. Policijska patrola pronašla je Stovraga koji je bio u nesvijesti, a nedaleko odatle uhapsili su i napadače koji su bili pijani.

Stovrag je prevezen u bolnicu, gdje je konstatovano da ima teške povrede i da je u komi. Nesrećni mladić je preminuo u nedjelju oko devet časova ujutro, a nasilnici su osumnjičeni za ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, trojica nasilnika su Stovraga nešto ranije uhvatili i odveli prema pravoslavnom groblju i tu ga pretukli, a zatim zatražili da kamenom razvali katanac na kapiji. Kada mu to nije uspjelo, nasilnici su nastavili da ga maltretiraju na druge načine. Odveli su ga u obližnji voćnjak, gdje su ga uz batine tjerali da bere voće.

Zatim su ponovo došli na šetalište i tu su ga tukli i pokušali da na silu uzmu novac koji je imao kod sebe. Vjerovatno je Stovrag od udaraca pao na tlo i pri tome udario glavom u tvrdu površinu.

Uzrok incidenta je navodno činjenica da je Stovrag prije nekoliko mjeseci od Paletinog brata kupio mobilni telefon za koji je trebalo da isplati 60 maraka. Kako to nije učinio, Kadrić se ponudio da iznudi novac i dug je povećavao za po 20 maraka. Kada je Stovragov dug narastao na 120 maraka, Kadrić je pozvao Paletu i Brezaca da ga pretuku od čega je mladić i preminuo.
NODI

nap
Grad:
Re : Ubistvo u Goraždu
Napisano : 22.06.09 u 20:54
Jebale ih pare i sve !
53m1r

pr0
Grad: Netherlands bre :]
Napisano : 22.06.09 u 20:55
zalosno
Gamers.ba hljeb
Napisano : 22.06.09 u 20:57
LoCoOo

HaxXor
Grad: Sarajevo { Kosevsko Brdo }
Napisano : 22.06.09 u 20:57
Fuj kakv je vakat doso da se ubija radi jebenih para... Radi obicnog papira oduzese covjeku zivot....
R.I.P
s0mebody

nap
Grad:
Napisano : 22.06.09 u 20:58
RIP
takav je vakat dosao da se ljudi pale i ubijaju za 10 KM

edit: covjek umro sa 32 godine pa jebo ga dan sto se nije snaso za tih pisljivih trideset maraka ccc

ovog kabadahiju treba poslat u gvantanamo ili kako se vec zove...
Biggie_PK

pr0
Napisano : 22.06.09 u 20:59
je napisao/la:
Uhvatili su ga, nisam ja bio kad su ga mlatili, ali kad sam iso prijemni da polazem prolazio sam tuda, bila policija, ono ogradili trakom i vidio sam malo krvi, blizu džamije se desilo, gdje je pretezno "ciganska mahala", tu je i jedan od njegovih ubica zivio

EDIT: Poslije ovoga, kući idem prije 10
BUYAKA

nap
Grad: Sarajevo/Bistrik™
Napisano : 22.06.09 u 21:00
Zalosno
Reeves

nap
Grad:
Napisano : 22.06.09 u 21:10
ovo polako postaje svakodnevnica ...
KRYSTAL

nap
Grad: Saraj\'vo
Napisano : 22.06.09 u 21:21
RIP , a što jest jest , postalo opasno ovdje živjet.

Vizu i napolje ili štoljpi u džep pa se brani.
deadlycha

nap
Grad:
Napisano : 22.06.09 u 21:29
Ma sta reci, samo znam da je taj lik bio drama bolestan !
I, vidi ti danas :$, glave se gube radi popisanih 30 KM, da je meni dosao na vrata ja bi mu dao da lika ne tuku, ali rekose da su ga matletirali i od ranije, prijetili, vako nako ZALOSNO !

U Zenicu kada podjem ja ! To sad pjevaju, samo sto ce im dupe biti ko pretis lonac od pedera
adm1r

nap
Grad: ???
Napisano : 22.06.09 u 21:30
izgleda da svaki veci grad mora imati neke budale koje bi i rodjenu majku za gajbu piva mijenjali...zalosno zbog ubijenog momka.
Biggie_PK

pr0
Napisano : 22.06.09 u 21:31
deadlycha je napisao/la:
Ma sta reci, samo znam da je taj lik bio drama bolestan !
I, vidi ti danas :$, glave se gube radi popisanih 30 KM, da je meni dosao na vrata ja bi mu dao da lika ne tuku, ali rekose da su ga matletirali i od ranije, prijetili, vako nako ZALOSNO !

U Zenicu kada podjem ja ! To sad pjevaju, samo sto ce im dupe biti ko pretis lonac od pedera
znas Natu jel? Ja prosle sedmice gledo kako on sa nekakvim drogerasima njegove vrste igra fudbala. Drago mi je sto ce napokon u zatvor jer je i krao otimo i slicno, kazu 5-10 godina
aLmo_GTA

nap
Grad: Mostar
Napisano : 22.06.09 u 21:33
R.I.P cigalnuk ocami sta ljudi nee uraditi radi para pu:|
mlnz

nap
Grad: Doboj
premium

Napisano : 22.06.09 u 21:36
Zalost R.I.P
Intell

camper
Grad: Citluk
Napisano : 22.06.09 u 21:36
Ma sve to na kolac nabit mamu im cigansku radi 30 km jos bolestan momak zalosno
Sanny

pr0
Grad: Bihac
Napisano : 22.06.09 u 21:47
Meni jedna osoba duzna 80 KM i sta bi ja sad, isto ubio tu osobu, omg.... Hebo pare. Zivot oduzeti radi 30 KM, zalosno.
bibY

nap
Grad: bugojno
Napisano : 22.06.09 u 22:05
tako slicno je bilo i kod nas prije par godina, 2 narkicha ubila dedu radi 50 kmova :S zalosno
a COPS nista
deadlycha

nap
Grad:
Napisano : 22.06.09 u 22:40
Biggie_PK je napisao/la:
znas Natu jel? Ja prosle sedmice gledo kako on sa nekakvim drogerasima njegove vrste igra fudbala. Drago mi je sto ce napokon u zatvor jer je i krao otimo i slicno, kazu 5-10 godina
Gdjesmo 5-10 godina !

Pa svak bi ubijao da je to tako mala kazna !

Jesi normalan ?

Nece ni jedan od njih 3-ice dobiti manju kaznu od 15 godina , cak i 20+!

Mada bi trebalo za takve slucajveve, da je neka drzava, osuditi na dozivotnu, i nebi ni bilo ni ubistava, ni kradje, ni silovanja !

Nego dobije 15 godina, sta ima od toga, opet ce izaci i nece narod smijeti hodtai ulicama, zar neci zivot vrijedi samo "15 godina robije" ?

Razmisli malo
freestayLA

nap
Grad:
Napisano : 22.06.09 u 23:21
R.I.P
Neron

nap
Grad: Sarajevo
Napisano : 24.06.09 u 17:15