Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Join eRepublik.com and become an eCitizen
Forum Coffe shop [Diskusija] Formula 1

TIeSTO_11

nap
Grad: Magic

Tema : [Diskusija] Formula 1 (124 pregleda i 10 odgovora)
Napisano : 14.03.10 u 17:21
Sjajni Alonso pokorio Schumachera i društvo!

Na spektakularnom startu sezone Formule 1 u Bahrainu, pojavio se novi stari gazda oktanskog cirkusa. Fernando Alonso stigao je do 22. pobjede u karijeri, ispred momčadskog kolege Felipea Masse te Lewisa Hamiltona u McLarenu. Veliki Michael Schumacher bio je odličan šesti!
Alonso je 22. pobjedom u karijeri zasjeo na peto mjesto najboljih svih vremena, a s obzirom da novi Ferrarijev bolid F10 djeluje savršeno, Španjolcu se smiješi još puno pobjeda. Uostalom, i sam je prije početka sezone bio oduševljen mogućnostima novog Ferrarijevog stroja: 'Nikada nisam vozio ovako dobar bolid', komentirao je.
Poredak vozača i momčadi:

Utrka u Bahreinu održana je po novim pravilima prema kojima više nema točenja goriva u boksu, a promijenjen je i sustav bodovanja pa je pobjednik Alonso dobio 25 bodova, Massa 18, Hamilton 15 itd.

1. Fernando Alonso (ŠPA/Ferrari) 308,405 km za 1h39:20.396
(prosječna brzina: 186,273 km/h)
2. Felipe Massa (BRA/Ferrari) + 16.099 sek
3. Lewis Hamilton (VB/McLaren-Mercedes) 23.182
4. Sebastian Vettel (NJEM/Red Bull-Renault) 38.799
5. Nico Rosberg (NJEM/Mercedes) 40.213
6. Michael Schumacher (NJEM/Mercedes) 44.163
7. Jenson Button (VB/McLaren-Mercedes) 45.280
8. Mark Webber (AUS/Red Bull-Renault) 46.360
9. Vitantonio Liuzzi (ITA/Force India-Mercedes) 53.008
10. Rubens Barrichello (BRA/Williams-Cosworth) 1:02.489
11. Robert Kubica (POL/Renault) 1:09.093
12. Adrian Sutil (NJEM/Force India-Mercedes) 1:22.958
13. Jaime Alguersuari (ŠPA/Toro Rosso-Ferrari) 1:32.656
14. Nico Hülkenberg (NJEM/Williams-Cosworth) 1 krug
15. Heikki Kovalainen (FIN/Lotus-Cosworth) 1 krug
16. Jarno Trulli (ITA/Lotus-Cosworth) 1 krug
17. Sébastien Buemi (ŠVI/Toro Rosso-Ferrari) 4 kruga

Kakva su vasa razmisljanja o nastavku sezeone?

pozz
NYP

nap
Grad:
Re : [Diskusija] Formula 1
Napisano : 14.03.10 u 17:23
Meni je sumi najbolji bio i osto kad se sjetim kako je prije derao i to nadam se da ce sumi se probudit xd :D
titaN_

camper
Grad: BRASILE
Napisano : 14.03.10 u 17:25
Ma alonso pwned ove sezone
Gamers.ba hljeb
Napisano : 14.03.10 u 17:26
independence

nap
Grad: G L O B A L
Uvijek se mijenjaju pravila, malo mi je glupo ovo pravilo ili ajmo reci preglupo jer voze likovi s punim rezervoarom i tako daju monotonu utrku...Sad je zanimljiv jedino start i onih par krugova prije kraja jer tada mogu prziti bolide...

Drago mi je zbog Alonsa ali imam osjecaj da Schumacherov bolid nije nesto posebno, bar iz onog vidjenog danas....Mislim da ce se glavna borba za titulu voditi izmedju Alonsa, Mase, Vettela i Hamiltona....Nije formula ko sto je nekad bila...Prerasta u komercijalu

ali ipak [color=lime] SCHUMI FTW [/color]
suiCidal

pr0
Grad: Who cares
Dva jako dobra vozaca u timu ferarija i odlicno auto za ovu sezonu ali vidicemo sta ce ostatak sezone donjeti.Schumi dosao po jos malo para .Nema on tu sta traziti, ima svoj statuse jednog od najboljih vozaca ikada.
StealtH

pr0
Grad: Rio de Janeiro
Napisano : 14.03.10 u 17:29
Mika Hakinen ftw!
independence

nap
Grad: G L O B A L
Napisano : 14.03.10 u 17:30
StealtH je napisao/la:
Mika Hakinen ftw!
hahahahhahahah...eh da se on jos vrati pa da on i schumi izvode vratolomije po stazi
n0RdeN

nap
Grad: Sarajevo
Napisano : 14.03.10 u 17:33
pratio sam utrkku i odma sto sam primjetio razlika u jacini motora kod Ferrarija i Mercedes Benza . Ferrari je za ovu sezonu bas bomba motor izbacio a mercedes je mal vise se opustio na iskustvo schumahera .

Takodjer Sabastijan Vettel me pozitivno iznenadio kako je vozio ali najvecu prednost dajem ferrariju i nadam se da ce moj idol massa gurat bolje od alonsa ..

Moj neki poredak :

1. Massa
2. Alonso
3. Vettel
4. Schumaher
5. Hamilton
6. Kubica
7. Button

itd ....

Sto se tice timova ...

1. Ferrari
2. Meclaren Mercedes
3. RedBull
4. Mercedes Benz
exampLe_

nap
Napisano : 14.03.10 u 17:43
Fernando Alonso je sigurno jedan od favorita za osvajanje titule ove sezone,a ne zaboravimo Vettela,Massu pa možda i Lewisa Hamiltona.Sto se tice Schumy-ja,tesko da ce ista moci uraditi ove sezone,a i sam je izjavio da ce mu "trebati vremena" da stekne staru slavu.

Sad da se okrenemo na konstruktore...Ferrari,McLaren,Redbull i Mercedes su timovi koji ce biti u samom vrhu ove sezone,a tu je i Force India,koja je bila iznenadjujuce dobra na danasnjoj utrci,ali najvjerovatnije ce se oni boriti za 5 mjesto zajedno sa Wiliamsom i Renault-om.

Nove ekipe jednostavno nemaju sta traziti,za njih je zavrsiti utrku najveci izazov.Bolidi im se raspadaju,motori su Costwort-ovi koji su,blago receno katastrofalni.

Najveci problem za RBR(citaj,Red Bull Racing)su upravo motori...Renaultovi...koji su ih kostali titule prosle sezone,a nevjerujem da ce ove sezone biti ista bolji nego prosle.

Danasnja utrka...sta reci...dosadno,malo preticanja,a momci iz FIA-e su zeljeli ovu sezonu uciniti zanimljivom,tako sto su ubacili slick gume i zabranili dosipanje goriva.Ali uradili su upravo ono suprotno,prva trka je,jos jednom ponavljam,bila dosadna,pa se nadam da ce u slijedecoj utrci(28 marta)biti vise preticanja,tu i tamo mozda neki udes.Sve u svemu,gore od ovog danas nemoze biti.
KillaOR

mod
Napisano : 14.03.10 u 17:55
Ma realno odavno je F1 postala karina, odnosno kad je skill vozaca bacen u drugi plan, a u prvom planu su bolidi i tehnika.. Jedne sezone neko pwna, druge ne moze meda.. Komercijala cista

Gledao sam utrku, sranje cisto.. Nova pravila ne da su presmijesna.. Oduvijek navijam za Ferrari, tako i sad.. Samo bih vishe volio da Massa uzme sampionat nego Alonso, ali nije vazno, samo nek ne osvoji pogani Hamilton..
TIeSTO_11

nap
Grad: Magic
Napisano : 14.03.10 u 19:11
KillaOR je napisao/la:
Ma realno odavno je F1 postala karina, odnosno kad je skill vozaca bacen u drugi plan, a u prvom planu su bolidi i tehnika.. Jedne sezone neko pwna, druge ne moze meda.. Komercijala cista :(

Gledao sam utrku, sranje cisto.. Nova pravila ne da su presmijesna.. Oduvijek navijam za Ferrari, tako i sad.. Samo bih vishe volio da Massa uzme sampionat nego Alonso, ali nije vazno, samo nek ne osvoji pogani Hamilton..
Potpisujem . <3 Ferrari
Na vrh
Odgovori