Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Join eRepublik.com and become an eCitizen
Forum Counter Strike U potrazi za najboljim ikada

wickY

camper
Grad:

Tema : U potrazi za najboljim ikada (1693 pregleda i 65 odgovora)
Napisano : 08.02.10 u 23:38
Mnogi su bili dobri, uspješni, popularni, skileri i impresivni Counter-Strike timovi. Mnogi šampioni tokom 10 godina CS historije. Ali ipak, samo je nekolicina timova koja se može smatrati najboljim ikada.
Za neke pitanje "ko je najbolji od njih sviju?" je zagonetka riješena samo od strane performansi pojedinca ili bazirane na jednom specifičnom kriterijumu.
Za neke druge tu više faktora igra ulogu o odluci, koji tim zaslužuje da se popenje na sami vrh Counter Strike-ovog Olimpa..

Iako HeatoN nije nosio SK unifromu već 5 godina, whiMp se povukao sa scene prošle godine odlazkom iz mTw.dk, Gux napustio fnatic i iako je LUq zamjenjen od strane Pashe u AGAiN-u, ovo je pravo vrijeme za diskusiju o tome koji je CS tim najbolji ikada.
U teoriji nijedan od ovih kandidata se neće vraćati i njihov uspjeh je urezan u prošlosti.
Ovaj članak donosi zajedno u jednom mjestu najveće timove i objašnjava faktore i zašto svaki od njih je potencijalno najbolji svih vremena. Svaka analiza je obuhvatila ova 4 kriterija :

*Prestiž
*Natjecanje
*Dominacija
*Dodatne stvari

Kandidati

Ovdje se nalaze 4 kandidata koja su potencijalno najbolji ikada. Za svaki od njih je određen period njihove dominacije i razlozi zašto su baš oni jedni od tih rijetkih koji su ušli u ovaj izbor.
Svaki period traje toliko dugo koliko su oni samo bili #1 u svijetu sa tim line up-om, sa izuzetkom Poljaka (AGAiN)

Schroet Kommando Sweden (SK.swe)
1. Juli 2003 do 1. Januara 2004
Lineup: HeatoN, Potti, ahl, fisker, elemeNt and SpawN.

Internacionalne pobjede: CPL Summer 03, WCG 03, CPL Copenhagen 03 and CPL Winter 03.

Domaće pobjede: SEL season 4 and WCG Sweden 03.

Razlozi: CPL Summer 03 je bio njihov prvi turnir sa ovim lineup-om i on ih je proslavio i učinio brojem 1, dok je njihov posljednji event bio CPL Winter 03.

mortal Teamwork Denmark (mTw.dk)

9. Maj 2008 do 8. Mart 2009
Lineup: whiMp, zonic, ave, MJe and Sunde.

Internacionalne pobjede: Kode5 08, ESWC Masters 08, WEM 08, WCG 08, rekrut masters 08 and IEM III European finals 09.
Domaće pobjede :EPS denmark III, Dreamhack Summer Denmark 08, DEL s4 and WCG Denmark 08.

Razlozi: Kode5 je bio njihov prvi event koji je stavio mTw.dk na sami vrh sa ovim lineupom. Datum do kojeg se uzima njihova dominacija je njihov zadnji turnir do kojeg su bili #1 u svijetu.

fnatic
6. Mart 2009 do 2. Decembra 2009
Lineup: cArn, f0rest, dsn, GeT_RiGhT and GuX.

Internacionalne pobjede: IEM III Global finals 09, ESWC Masters Cheonan 09, Kode5 09, e-Stars Seoul 09 and IEM IV Dubai.

Domaće pobjede: WCG Sweden 09

Razlozi: Pobjeda na IEM III Global je njima obezbjedila #1 u svijetu, i zadnji datum uzet u obzir je zadnji GuX-ov meč sa ostatkom tima.

AGAiN
30. Juli 2006 do 8. Decembra 2009
Lineup: LUq, neo, TaZ, Loord and kuben.

Internacionalne pobjede: WSVG UK 06, WCG 06, IEM finals 07, ESWC 07, The Gathering 08, DreamHack Summer 08, ESWC 08, DTS cup 09 and WCG 09.

Domaće pobjede: WCG Poland 06, Kode5 Poland 07, ESWC Poland 07, WCG Poland 07, Kode5 Poland 08, Kode5 Poland 09 and WCG Poland 09.

Razlozi: Početni datum je datum kada se kuben oficielno pridružio timu, postavljanjem "zlatne petorke". Drugi datum je datum zadnjeg LUq-ovog meča sa timom, na Arbalet Cupu Europe.
Ovaj tim je nazvan AGAiN-om u članku, čisto da ne bi došlo do zabune imenima koja su mjenjali tokom godina.

Dominacija

SK.swe

Omjer pobjeda-poraza: 47-0-0
Postotak pobjeda: 100%
Postotak poraza: 0%
Najveći omjer pobjeda zaredom: 47

Bo3 serije odigrane i pobjeđene: 4/4
Bo3 serije postotak pobjeda: 100%

Dosegnuta i osvojena finala, isključujući domaća takmičenja: 4/4
Ukupno: 6/6

Iz čisto statističkog djela, SK bi se mogao prozvati najdominantnijim timom svih vremena.
Oni su uspjeli nanizati niz od 47 pobjeda u LAN i online takmičenjima. Taj procenat od 100% pbojeda je nevjerovatan, ne uzimajući u obzir ostale timove koji su igrali u tom periodu.
Vjerovatno je, da nijedan više tim neće nikada nanizati ni 10% niza kao što je to uradio SK u ovom periodu, dogurujući u 6 od 6 finala.
Uprkos toj dominaciji, oni su tim koji je najkraće bio na vrhu od ostalih. Oni su također odigrali manje turnira, iako nisu imali izbora ili prilike da odigraju više.
Dva turnira od 6 koji su osvojili su bili domaći.

fnatic

Omjer pobjeda-poraza: 74-0-14
Postotak pobjeda: 84%
Postotak poraza: 16%
Najveći omjer pobjeda zaredom: N/A

Bo3 serije odigrane i pobjeđene: 26/31
Bo3 serije postotak pobjeda: 83%

Dosegnuta i osvojena finala, isključujući domaća takmičenja: 6/8
Ukupno: 6/9

fnatic je druga statistički najdominantnija ekipa svih vremena kada u obzir uzmemo omjer pobjeda i poraza. Oni imaju nevjerovatnih 84% od 87 odigranih mapa.
Ako uzmemo u obzir da su odigrali samo jedan domaći turnir, djeluje poprilično impresivno. Pobjedili su 26 od 31 Bo3 serije koje su odigrali, što im daje nevjerovatan procenat od 83% pobjeda u Bo3 serijama.

mTw.dk

Omjer pobjeda-poraza: 108-5-33
Postotak pobjeda: 73%
Postotak poraza: 22%
Najveći omjer pobjeda zaredom: N/A

Bo3 serije odigrane i pobjeđene: 28/31
Bo3 serije postotak pobjeda: 90%

Dosegnuta i osvojena finala, isključujući domaća takmičena: 6/8
Ukupno: 10/12

Gledajući statistiku, mTw.dk je treća rangirana ekipa, ali postoji više pogleda na dominaciju jednog tima.
Što se tiče statističkog djela, mTw.dk su uspjeli pobjediti čak 73% odigranih mapa.
Kako god, odigrali su 146 mapa, 59 više od fnatic-a i čak 99 više od Sk.swe.
Imati tako visok procenat pobjeda nakon toliko odigranih mapa je veoma impresivno i ne treba biti podcjenjeno.
Isto tako, treba primjetiti da su odigrali dosta domaćih turnira tokom njihovog postojanja.
mTw je također je trajao najduže od ovih timova čije su statistike obrađene ovdje, čak 10 mjeseci.
mTw.dk imaju drugi najbolji Bo3 procenat sa briliantnih 90%, igrajući identično Bo3 kao i fnatic, ali gubljenjem samo 3 puta za razliku od fnatic-ovih 5.
Za mTw koji su pobjedili toliko mapa i turnira, dokaz briliantnosti ekipe leži u konstantnoj dominaciji i dosljednosti koju su imali tokom njihove ere.

AGAiN

Dosegnuta i osvojena finala, isključujući domaća takmičena: 9/14
Ukupno: 15/21

Nema nekih statistika za ovaj time, zato za razliku od drugih u ovom članku, oni nisu bili nikada konstantno na vrhu duži vremenski period.
Znali su i oni naravno osvojiti turnir, ali nikada ih nisu uspjeli nanizati više redom.

Eh sada, vi meni recite.. Šta mislite koji je po vama najbolji tim svih vremena ?
Ja imam dosta dvojbi oko ovoga, jer svaki od njih ima nešto posebno.

Ovaj topic ne sadrži riječ FurY u sebi, jer lik nije htio da učestvuje u contestu, znajući da će pobjediti. Znači, fury pa svi ostali (šala naravno)
Tonadeena

luck0r
Grad:
Re : U potrazi za najboljim ikada
Napisano : 09.02.10 u 00:17
Po meni je BIO eoLithic N1 : NaikoN, knoxwille, Luke, Damien, DARKISS, elemteNt.. Po meni BST TEAM ;)

http://static.clanbase.com/CB/images/esueolwinnersec6.jpg

http://soft.chuguev.net/uploads/posts/2007-12/1198742270_moviemakers_presents_eolithic.0-00.jpg

- Od 7 cw-ova eoLithic vs SK, eoL dobio 6, a samo 1 izgubio..

Sad mi je najdrazi mibr :=)
Optimus_

luck0r
Grad: Travnik
Napisano : 09.02.10 u 00:19

po meni ...
lineup...sve govori...tad sam redovno pratio cs scenu i smatram da je ovu ekipu nemoguce nadmasit...
Gamers.ba hljeb
korel

luck0r
Grad: Tuzla
svaka ti cast na ovim infos. A sta da pricam za njih. Svako na svoj nacin dosao do no.1 ;) Grats
mirofa

global
Grad: Gamers.ba
Napisano : 09.02.10 u 00:21
Svako zna da sam fan fnatic-a i opet cu reci da su oni najjaci ikada tako da....
f0rest <3
Jedino pitanje !
Fnatic da je osvojio prosle godine wcg bio bi najbolji tim svih vremena jeli tako ili grijesim ?

I wicky gdje http://www.sk-gaming.com/member/furyFTW ? (ili sam ga u tekstu negdje promasio ) ?

Edit : Mislim trebao si ga staviti dole na kraju da je mocan bio mozda i nema veze sa temom al opet ... ahahhaa
exst3me

nap
Grad: Sarajevo - Stari Grad
Napisano : 09.02.10 u 00:22
Svaki tim je dobar na svoj nacin i u svakom timu su jako jako jako poznata imena csa scene. Ali ipak mislim da je SK najjacim tim ikad, tim koji pise historiju cs scene u svijetu. Dovoljno je samo da cujemo imena kao Heaton, Poti i sl.

Moj glas defintivno ide SK
gAte

pr0
Grad: Frankfurt a.M
Napisano : 09.02.10 u 00:22
ovo tema sa SK gaminga :)

mislim da ce ova nagrada pripasti tadasnjem sk.swe
Sniper_Soldier

nap
Grad: Sarajevo
Napisano : 09.02.10 u 00:24
vjerovao ili ne asime.....50% stvari sam znao odavde......iz razloga sto sam, tek na pocetku negdje.....prije godinu dana kad sam oformio ekipu, pregledao procitao, napisao vise od ne znam ni ja koliko stvari.

Od ovih svih meni uvijek najdrazi igrac bio je spawn (joj kad se samo sjetim da sam mu 10 mailova na dan slao na SK-gaming.com da mi da msn ) a onda AGAIN ustvari Taz

Sve u svemu, svaka cast tebi na ovim informacijama.......

P.S: nemoj da me citirate....ne mogu se raspravljati. Imate GB
_KingstoN_

nap
Napisano : 09.02.10 u 00:25
Nema sta da se kaze sve je to isto mozda malo sk se istice
Genius

pr0
Napisano : 09.02.10 u 00:29
Ja tek kad sam neki dan citao ovu vijest na SK-gaming.com, saznao sta ustvari znaci SK xD
Silverinyo

pr0
Grad: Södertälje
Napisano : 09.02.10 u 00:30
- dyemo mix najjaci ^^

- Od lineupa sto si naveo najvise volim AGAiN, nekako im volim stil igre,

- A posebno ih volim radi neo-a i TAZa...

/cu
ZOPe

l33t
Napisano : 09.02.10 u 00:44
mortal Teamwork Denmark (mTw.dk)

Oni su mi najjdrazi zato sto svako ima svog fana ,a ja sam se jos ko mali furo na MJE -.- i tako da su mi oni najjdrazi

Skidam kapu svima mislim nemogu nista govoriti svaki team je na svoj nacin bolji i bolji i iz svakog team mozes puno nauciti

Al kosto za naseg Lauqilu i Sobleta govore TATE , tako su meni TATE tamo Spawn i Heaton

Hvala na ovome :*

H4midovic

nap
Grad: Doboj

po meni naj jaci igrac svih vremena Potti (: po meni :D jebo te sjecam se 2005-6 xD gledo njegove vide xD hahah idol mi bio :D

Potti <3 idol mnoge djece :D
wazzzaap

nap
Tesko se odluciti :r
SK ili fnatic:r
nekako mi je fnatic drazi mislim da su najbolji:D
biskvit_coko

nap
Grad:
Napisano : 09.02.10 u 00:49
fnatic & mibr, također trenutni line up SK nije loš ali eto prva dva klana su mi najbolja..
BloodSeeker

pr0
Grad: Brcko
Napisano : 09.02.10 u 00:50
Meni licno najdrazi tim je bio Eolithic.
A najjaci je ubjedljivo sk.swe u to vrijeme bio , nema tu neke velike diskusije iskreno :D
EdwardSON

nap
Grad: Bosanska Krupa
Napisano : 09.02.10 u 00:54
SK definitivno, cini mi se da sam procitao negdje da ih niko nije ace-ao dok je bila ova postava sa SpawN-om, HeatoN-om itd... :)
po meni oni ili again tj stari mym ako se ne varam :D
ciftiNho

HaxXor
Grad: S T A R M O
Napisano : 09.02.10 u 01:04
Eolithic...zgazio sk u skoro svim mecevima...
valens_

nap
Grad: Đakovo
Napisano : 09.02.10 u 01:06
SK definitivno, tada su bili sila nad silama :D kao što je edo rekao niko ih nije ace-o :o

Po meni jos su trebali dodati NiP: walle,HeatoN.potti,zet i ins oni su takodjer u svoje vrijeme vladali...
nera_f

global
Grad: HRASNICA
premium

Napisano : 09.02.10 u 01:08
SK, malo je nas koji nismo "drkali" na njih...

Mada meni uvijek ostaje najjaca i najdraza ekipa NoA ! knoxwille !
Chemi

luck0r
Grad: Gradiška/RS
Napisano : 09.02.10 u 01:13
Definitivno omiljeni team mi je AGAiN iz vise razloga(ne0 - covjek koji je nenadmasiv na danasnjoj sneci , covjek koji moze da naniza nekoliko ace-a na matchu i da rijesi nekoliko partija sam ) , ali definitivno legende CS-a i legende koje pisu istoriju su SK-a Gaming.swe ! Potti,SpawN,HeatoN .. likovi koju su ajmo tako reci "zacetnici" Counter-Strikea !
Na vrh
Odgovori